چند روز پس از انتشار پیامهای تبریک توییتری رییس جمهوری و وزیر امور خارجه ایران به مناسبت سال نو یهودیان و نیز تایید وقوع فاجعه هولوکاست، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل واکنش تندی نشان داده و گفته است که توییت زدنها چیزی را در ارتباط با خواسته جامعه جهانی از ایران تغییر نمیدهد و این کشور باید به برنامه هستهای خود پایان دهد.
پس از انتشار شادباش وزیر امور خارجه ایران به مناسبت سال نو یهودیان و نیز تایید وقوع فاجعه هولوکاست از سوی دولت جدید ایران، نخست وزیر اسرائیل واکنش تندی نشان داده و گفته که از این رفتارها و پیامهای دولتمردان ایرانی تحت تاثیر قرار نگرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه بنیامین نتانیاهو در بیانیه ای که از سوی دفتر او منتشر شد، نوشت «همین هفته بود که نداهای مرگ بر اسرائیل در ایران تکرار شد و ایران پس از انتخابات نیز غنی کردن اورانیوم را ادامه داده و برنامه هستهایش همچنان تهدیدی برای اسرائیل و همه جهان است.
نتانیاهو گفته است که توییت زدنها چیزی را در ارتباط با خواسته جامعه جهانی از ایران تغییر نمیدهد و این کشور باید به برنامه هستهای خود پایان دهد.
نخست وزیر اسرائیل در همین بیانیه، جامعه جهانی را به تشدید تحریمها و خودداری از فرو رفتن به هذیان و درخواست از ایران برای اقدام واقعی و پایان دادن به تهدید فرا خواند.
وی گفت رژیم ایران تنها از روی اقداماتش محک زده میشود و نه از روی پیامهایی که تنها هدف آن، انحراف افکار عمومی است.
نخست وزیر اسرائیل خواستههای قبلی از ایران را تکرار کرد که تاسیسات هستهای فردو در قم باید برچیده شود و ساخت کوره اتمی پلوتونیوم نیز پایان یابد، اما این شرط جدید را نیز مطرح کرد که همه اورانیومی که تاکنون غنی شده باید از خاک ایران خارج شود.
برخی ناظران میگویند، واکنش بنیامین نتانیاهو از زمان پیروزی حسن روحانی نشان از نگرانی عمیق او از استقبال جامعه جهانی و بویژه غرب از دولت جدید ایران دارد.
نتانیاهو و اشتاینیتز وزیر راهبردی اسرائیل در اظهاراتی مشابه گفتهاند که روحانی «گرگی در لباس میش است» که میخواهد با لبخند زدن به روی غرب، برنامه اتمی ایران را پیش ببرد و «دنیا نباید فریب بخورد».
این ناظران میگویند، صدور بیانیه از سوی دفتر نخست وزیری در وسط اعیاد مذهبی یهودیان امر چندان رایجی نیست اما اینکه آقای نتانیاهو نشان دادن واکنش را لازم دانسته است، میتواند بیانگر نگرانی او از اثراتی باشد که پیامهای مسالمتجویانه دولتمردان جدید ایران میتواند بر جامعه جهانی بویژه غرب داشته باشد.
در همین حال، نتانیاهو به این امر که وزیر امور خارجه جدید ایران گفته است کسی در ایران، جز محمود احمدی نژاد، هولوکاست را انکار نکرده بود، واکنش نشان نداد و این درحالی است که نتانیاهو در همه سالهای گذشته مدعی بود «رژیمی که برنامه اتمی دارد و هولوکاست را هم انکار میکند، در صدد راه انداختن هولوکاست دیگری است».
شامگاه چهارشنبه سیزدهم شهریور در ساعتی که سال نو یهودیان «روش هشانا» حلول یافته بود، توییتی در حساب توییتر منتسب به حسن روحانی در ایران به انگلیسی و سپس به فارسی منتشر شد که در آن آمده بود: «در حالی که در تهران خورشید غروب میکند، روش هشانای خوبی را برای همه یهودیان آرزومندم».
برخی ناظران گفتند عبارت «در حالی که خورشید غروب میکند» با نکته سنجی انتخاب شده است زیرا «روش هشانا» دقیقا با غروب آفتاب روز چهارشنبه آغاز شد.
ساعاتی بعد، پس از ابراز شگفتی برخی از رسانههای اصولگرای ایران از بازتاب گسترده این یپام در رسانههای جهانی، محمدرضا صادق مشاور آقای روحانی به «فارس»، خبرگزاری سپاه پاسداران ایران، گفت: رییس جمهوری حساب رسمی توییتری ندارد اما در زمان کارزار انتخاباتی او صفحاتی در فضای مجازی از سوی ستادها و علاقمندانش به نام حسن روحانی فعالیت کرده که این فعالیت ها اکنون نیز ادامه دارد.
اما زمانی که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جدید ایران در اولین ساعات بامدادی پنجشنبه چهاردهم شهریور در حساب توییتر خود «روش هشانای شادی» را آرزو کرد و سپس به واکنشهای کاربران توییت در آمریکا نیز پاسخ داد، این احتمال قوت گرفت که دولتمردان جدید ایران میخواهند با این کار خود پیامهای مسالمت جویانهای به جامعه جهانی نشان دهند.
اندک زمانی بعد، کریستی پلوسی، دختر نانسی پلوسی رییس پیشین مجلس نمایندگان کنگره و عضو ارشد کنونی این مجلس، از توییت وزیر امور خارجه ایران قدردانی نمود ولی نوشت سال نوی یهودی با قبول وجود هولوکاست از سوی دولت ایران، دلپذیرتر خواهد شد.
آقای ظریف در پاسخ به توییت کریستی پلوسی نوشت «مردی که تصور میشد هولوکاست را انکار میکرد، دیگر رفته است»، که اشاره او به محمود احمدی نژاد رییس جمهوری هشت سال گذشته ایران بود.
وزیر امور خارجه ایران یک مصاحبه پیشین خود را نیز که در آن قتل عام یهودیان به دست نازیها را محکوم کرده است، در صفحه فیسبوکش قرار داد.
رد و بدل شدن این پیامهای توییتری مورد توجه سریع رسانههای مهم آمریکا قرار گرفت و خانم کریستین امانپور گزارشگر ارشد بریتانیایی- ایرانی شبکه «سی ان ان» نوشت تایید درستی پیامهای توییتری ظریف را از وزیر خارجه ایران گرفته است. اما بسیار زودتر از رسانههای آمریکایی، رسانههای اسرائیلی مانند روزنامه راستگرای «جروزالم پست» و روزنامه چپگرای «هاآرتص» به پیام توییتری منتسب به حسن روحانی و مبادله توییت میان ظریف و کریستی پلوسی توجه کردند. در همین حال رسانههای محافظهکار در ایران این اقدام وزیر خارجه ایران را مورد انتقاد قرار دادند. حسین شریعتمداری٬ نماینده علی خامنهای در موسسه کیهان از اینکه محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه چنین پیام توئیتری را منتشر کرده است نوشته که پیام ظریف اهانت به رییس دولت دهم و دور از انصاف و آداب دیپلماتیک بود و با واقعیت هم همخوانی نداشت.