بحران جنگ اوکراین، انجام رفراندوم در مناطق اشغالی اوکراین

به گزارش رویترز شورشیان و مقام‌های منصوب از سوی روسیه در سرزمین‌های اشغالی اوکراین برگزاری همه‌پرسی جدایی و الحاق به سرزمین مادری را برای چهارمین روز پیاپی ادامه دادند. صندوق‌های رای در خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوروژیا، خانه به خانه و سنگر به سنگر می‌چرخد. هدف از برگزاری این رفراندوم مشروعیت بخشیدن به تجزیه خاک اوکراین و الحاق سرزمین‌های اشغالی به روسیه است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با مشروع و ضروری توصیف کردن این همه‌پرسی گفت قطعا به اراده مردمی که سال‌ها تحت سرکوب رژیم نئونازی اوکراین بودند، حمایت می‌کنیم.
برای شبه‌نظامیانی که کنترل بخش‌های شرقی اوکراین را از سال ۲۰۱۴ در دست دارند، صندوق‌های رای نخستین فرصت رسمی برای ابراز اراده سیاسی به شمار می‌رود. همه کشورهای غربی با قاطعیت اعلام کرده اند که این همه‌پرسی را به رسمیت نمی‌شناسند.
ولادیمیر پوتین، قرار است رویکرد جدید سیاست خارجی این کشور در حمایت از مردم روس فراتر از سرزمین‌های فدراسیون روسیه را امضاء و ابلاغ کند. روسیه با همین توجیه از سال ۲۰۱۴ از جدایی‌طلبان روس‌زبان در شرق اوکراین حمایت می‌کند و جنگ علیه این کشور را هم با همین بهانه جلوگیری از نسل‌کشی مردم روس‌تبار ساکن اوکراین آغاز کرد. اما در تحولی دیگر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه مصوبه‌ای را امضاء کرد که در آن مجازات ۱۰ سال زندان برای فرار از ارتش در دوره بسیج نیروها در نظر گرفته شده است.به گفته مقامات روسیه ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان مشمول فراخوان نیروهای ذخیره می‌شوند. این در حالی است که فراخوان این نیروها نگرانی‌های زیادی را در روسیه پدید آورده است. شماری از شهروندان به دنبال دستور اخیر ولادیمیر پوتین تصمیم به ترک روسیه گرفتند. گزارش‌ها از مرز روسیه با گرجستان حاکی است که صف طویلی از خودروها برای ورود به خاک گرجستان شکل گرفته است.رئیس‌جمهوری روسیه روز شنبه علاوه بر مصوبه تشدید مجازات فرار از ارتش قانونی را نیز امضاء کرد که براساس آن کسب ملیت این کشور برای آن دسته از شهروندان خارجی که در نیروهای مسلح روسیه خدمت کنند تسهیل می‌شود.