سر تیتر خبرها دولت رییسی و مشکلات نظام درمانی کشور

دولت رییسی و مشکلات نظام درمانی کشور

ابراهیم رئیسی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به خواسته‌ها و مشکلات جامعه پزشکی و استفاده از نظرات آنها خدمت با انگیزه‌ی کسب منفعت مادی را یک نگاه مادی‌گرایانه و خدمت به مردم بر اساس نوع‌دوستی و بشردوستی را یک نگاه انسان‌دوستانه و اومانیستی دانست که بر اساس نفع شخصی یا از روی دلسوزی انجام می‌شود و آنها را مردود دانست و اظهار داشت تنها خدمت برای خداست که حس جاودانگی و ماندگاری می‌‌دهد.
وی که این اظهارات را در همایش ملی خدمت ماندگار و گرامیداشت شهدای سلامت و مدافع حرم و همچنین تقدیر از کادر درمان و سلامت کشور عنوان می‌کرد اظهار داشت اگر خدمت برای خدا باشد، اگر انسان مورد تقدیر واقع نشد، احساس سنگینی یا کاستی نمی‌کند.
رئیسی در ادامه افزود از کسی که ماه‌ها به خانه نرفته و برای درمان بیماران کرونایی از خانواده خود جدا مانده، چگونه می‌توان تقدیر کرد. وی این خدمت را غیرقابل جبران دانست و گفت هیچ پول و اضافه کاری نمی‌تواند این خدمت را جبران کند.
وی افزود هم مردم و هم دولت قدردان زحمات کادر درمان هستند.
این اظهارات توسط رئیسی در حالی عنوان می‌شود که وی پیش از این گفته بود نقش روحانبون در درمان کرونا را بسیار مهم‌ ارزیابی کرده و گفته بود در شرایط کرونایی روحانیون سخت‌ترین کارها را انجام دادند و حوزه علمیه قم بیشترین خدمت را در این زمینه انجام داده است.
وی به از خودگذشتگی روحانیون در بیمارستان‌ها به عنوان یکی از این مصادیق اشاره کرده و گفته بود اقدام روحانیون و همراهی آنها با درد مردم در دوران کرونا از هر درسی مهم‌تر بود.
اظهارات رئیسی واکنش‌های زیادی را در هم در سطح جامعه و هم بین جامعه‌ی پزشکان به دنبال داشت و بسیاری، اظهارات وی را قدرناشناسی نسبت به کادر درمانی عنوان کردند که بیشترین جانفشانی‌ها را در دوره‌ی شیوع کرونا داشتند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این موضوع که دولت از نظرات جامعه بهداشت و درمان و پزشکی استفاده می‌کند، اظهار داشت مشورت با دولت در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها سرمایه بزرگی برای دولت و مجلس است. وی گفت خوب است که در همه طرح‌ها و لوایح درباره حوزه درمان، نظرات کادر درمان و بهداشت مورد توجه قرار گیرد و نظرات دقیق و کارشناسی جامعه پزشکی اعلام شود.
رئیسی در ادامه بر ضرورت توجه به ارتقای علم پزشکی در کشور تاکید کرد و اظهار داشت نباید به این حد از پیشرفت علمی قانع شد.
وی در عین حال جایگاه ایران در منطقه را بسیار مناسب و خوب ارزیابی کرد و با بیان این موضوع که بسیاری از شهرها من‌جمله شیراز و اصفهان قطب سلامت هستند، اظهار داشت کشورهای دنیا اعتراف می‌کنند که در پزشکی، ایران حرف برتر را می زند. وی همچنین با اشاره به اینکه ایران جزو صادرکننده‌های داروست، اظهار داشت ۹۰ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل ساخته می‌شود.رئیسی در عین حال از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست به این حد بسنده نکنند و دنبال ارتقای جایگاه علم پزشکی باشند.
رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه افتتاح دانشگاه پزشکی، جذب دانشجو و پرورش استاد خیلی خوب است، اظهار داشت در عین حال باید توجه داشت که زیرساخت‌های لازم هم باید ایجاد شود.
وی تصریح کرد که گرچه کشور به پزشک و پرستار بیشتر نیاز دارد، اما به امکانات و تجهیزات بیشتری هم نیاز دارد. رئیسی افزود دولت خود را موظف به ایجاد زیرساخت‌ها می‌داند.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که نگرانی‌ها از آینده‌ی وضعیت پزشکی و پزشکان در ایران روز به روز در حال افزایش است. مهاجرت پزشکان از یک سو و عدم اشتیاق به حضور در تخصص‌های پزشکی از سوی دیگر از جمله مواردی است که نگرانی‌هایی را درباره‌ی نیاز جامعه به خارج از کشور در حزوه‌ی پزشکی ایجاد کرده است.
در امتحان‌های تخصصی اخیر در برخی از حوزه‌های تخصصی، یا داوطلبی وجود نداشت و یا آنکه با یک یا دو نفر داوطلب برگزار شد که به گفته‌ی کارشناسان، آینده‌ی پزشکی تخصصی در ایران را بشدت نگران‌کننده کرده است.
سیاستهای دولت در حوزه داخلی و بین المللی از مهمترین عوامل مهاجرت پزشکان و مشکلاتی هست که کشور با ان روبروست که چالش جدی برای حوزه‌ی درمان تخصصی در کشور ایجاد کرده است.

خروج از نسخه موبایل