صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهبحران فساد در فولاد مبارکه و واکنش های مقامات و نهادهای حکومتی

بحران فساد در فولاد مبارکه و واکنش های مقامات و نهادهای حکومتی

 

بدنبال انتشار گزارش فساد فولاد مبارکه در مجلس که بنظر میرسد دفتر روحانی رییس جمهور سابق را نشانه گرفته و همچنین برای سرپوش گذاشتن برخبرهای برجام هم کار کرد دارد. ابراهیم رییسی خواستار برخورد با مقامات متخلف شد همچنین محمود گودرزی، مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران هم دیروز از تعلیق نماد معاملاتی فولاد مبارکه خبر داد و اعلام کرد تا زمانی که ابهامات مربوط به این شرکت رفع نشود، بازگشایی نماد صورت نخواهد گرفت در این میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان به قوه قضائیه موافقت کردند. سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، روز یکشنبه ، ضمن اشاره به گزارش تحقیق و تفحص شرکت فولاد مبارکه، تاکید کرد تا در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی و با متخلفان برخورد شود.
وی گفت در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، گزارش‌هایی از عملکردهای نادرست در شرکت فولاد مبارکه دریافت شد که بلافاصله اقدامات لازم برای تغییر مدیرعامل این شرکت در مهر ماه سال ۱۴۰۰ انجام شد و با تغییرات مدیریتی در این شرکت، اصلاح مقررات و فرایندها آغاز شده است.بر اساس این گزارش، شرکت فولاد مبارکه، با سهمی یک درصدی در تولید ناخالص داخلی ایران، به رغم خصوصی‌سازی، همواره تحت کنترل دولت و منبع رانت و فساد بوده است.
مجموع تخلفات مالی مدیران فولاد مبارکه در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، در گزارش سیصد صفحه ای مجلس بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان اعلام شده است این در حالیست که ارزش این شرکت در بازار بورس ایران ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه اصفهان، ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر صد‌ها هزار میلیارد ریال و همچنین ضعف‌های ساختاری و نواقص قانونی مورد رسیدگی قرار گرفته است.هیات تحقیق و تفحص مجلس می‌گوید فولاد مبارکه به جهت مدیریتی صددرصد دولتی است و برای مدیریت آن در سه سال گذشته، نه سهامداران واقعی و نه وزیر صمت، بلکه دفتر رئیس جمهور سابق، تعیین تکلیف کرده است.سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در نشستی با خبرنگاران گفت اصل تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه را مبارک می‌دانم، اما فولاد مبارکه یک مجموعه توانمند و از افتخارات جمهوری اسلامی است و اگر تخلفی صورت می‌گیرد نباید نگاه ما را به این ظرفیت عظیم کشور عوض کندو باعث نادیده گرفته شدن ظرفیت‌های بزرگ کشور شود.
سید مرتضی حسینی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که تعلل قوه قضائیه در رسیدگی به گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان آثار منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت. در تذکری شفاهی گفت از قوه قضائیه می‌خواهیم که گزارش تکان دهنده و دردآور تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه را که توسط مجلس انجام شد به فوریت و سرعت مورد رسیدگی قرار دهد. اگر این گزارش مانند گزارش‌های قبلی بدون رسیدگی بماند افکار مردم را به شدت مکدر می‌کند وی گفت: دستگاه قضا مانع خروج متهمان این پرونده از کشور ‌شود.
در گزارش فساد از پرداخت پول بی‌رویه به نهادهای حکومتی، از جمله سپاه، دفاتر ائمه جمعه، روزنامه کیهان و صداو سیما و افراد متعلق به نهادهای اطلاعاتی و همچنین حیف و میل سرمایه و عقد قراردادی با بیش از رقم واقعی با یک شرکت چینی غیرمتخصص سخن رفته است.
فساد مالی اکنون به عنوان مشخصه نظام جمهوری اسلامی در امده و این روندی است که روز به روز تشدید میشود و فساد پتروشیمیها نیز چندین برابر فساد فولاد است.

مطالب مرتبط