سر تیتر خبرها جمهوری اسلامی و آمریکا، تداوم انتقادات دو کشور از یکدیگر

جمهوری اسلامی و آمریکا، تداوم انتقادات دو کشور از یکدیگر

مقامات جمهوری اسلامی و امریکا بر تداوم انتقادت خود از یکدیگر افزوده اند. جو بایدن رئیس جمهور امریکا در مقاله ای در واشنگتن پست با اشاره به منزوی شدن ایران تصریح کرده است که برخلاف گذشته، این ایران است که در حال حاضر منزوی شده و برای بازگشت به رعایت برجام تحت فشار قرار دارد وی گفت زمانی که دولت قبل در شورای امنیت سازمان ملل به دنبال محکوم کردن ایران بود، ایالات متحده خود را منزوی و تنها دید؛ اکنون این ایران است که منزوی شده است تا زمانی که به توافق هسته‌ای بازگردد.
بایدن در این خصوص به محکومیت ایران در خصوص عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای گذشته‌اش اشاره کرده و گفته است که ۳۰ کشور با این محکومیت ایران همراهی کرده‌اند. وی این همراهی را نمونه‌ای از اتحاد بین ایالات متحده و هم‌پیمانانش دانسته است.
بایدن در همچنین ضمن تاکید بر آمادگی امریکا برای بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، تصریح کرده است زمانی که ایران آماده بازگشت به رعایت برجام نباشد، دولت او همچنان به افزایش فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران ادامه خواهد داد.وی همچنین گفته است که خاورمیانه از زمان روی کار آمدن دولت وی، پایدارتر و ایمن‌تر شده است. وی ابراز امیدواری کرده که ایران به این توافق بازگردد.
این در حالیست که در ایران هم انتقاد از آمریکا به عنوان امری همیشگی و روزمره همچنان ادامه دارد. عباس مقتدایی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به عدم همکاری امریکا، گفته است آمریکا با اعمال تحریم‌های جدید علیه ملت ایران نشان داده است آماده همکاری نیست و دنبال فرسایشی کردن مذاکرات است
عباس مقتدایی همچنین با اشاره به تحریم‌های اخیر آمریکا علیه جمهوری اسلامی، اظهار داشت تحریم‌های اخیر آمریکا علیه چند شخصیت و چند شرکت که با ایران همکاری دارند در حین مذاکرات برجام، نشان داد که آنها نه به ‌دنبال همکاری بلکه به دنبال اعمال فشار هستند.
وی تصریح کرد این اقدام امریکا غیرقابل اعتماد بودن آمریکا را بیش از پیش نمایان ساخته و به همه ثابت کرده است که آنها به دنبال تحقق اهداف‌شان از طریق اعمال فشار بیشتر علیه ملت ایران هستند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در عین حال تصریح کرده است که مقامات آمریکا متوجه شده‌اند که ملت ایران قویتر از آن هستند که با تحریم‌ها متوقف شوند.
مقتدایی تاکید کرد که امروز همه شاهدند که امریکا در عرصه بین‌المللی تضعیف شده و ایران هم دوره تحریم‌هایی که آمریکایی‌ها آن را تحریم فلج‌کننده می‌نامیدند، پشت سر گذاشته است. وی افزود اگر جمهوری اسلامی اندکی مقاومت کند صبح روشن عبور از این شرایط نزدیک است.
مخالفان برجام بارها این حرفها را گفته‌اند، ولی کسی توضیحی در این باره نمی‌دهد که در شرایطی که سخت‌ترین فشار اقتصادی به مردم‌ایران وارد میشود منظور از پیروزی چیست.
مقتدایی با بیان این موضوع که آمریکایی‌ها برای رسیدن به هدفشان مقابل ایران همواره به دنبال اعمال فشار هستند، اظهار داشت این اعمال فشار را یا در قالب تحریم وارد می‌کنند و یا در قالب طولانی کردن مذاکرات و فرسایشی کردن مذاکرات. وی تصریح کرد امریکایی‌ها همواره سعی دارند تا مسائل داخلی ایران را تحت الشعاع مذاکرات قرار دهند. جمهوری اسلامی ایران همواره امریکا را متهم می‌کند که در پی فرسایشی کردن مذاکرات است، اما در همان حال بسیاری از تحلیلگران و ناظران هم جمهوری اسلامی را به کارشکنی در مذاکزات و فرسایشی کردن مذاکرات متهم می‌کنند.
در هر حال به گفته‌ی ناظران آنچه مسلم‌است اینکه جمهوری اسلامی ایران عجله‌ای هم برای ایجاد توافق بین ایران و غرب نداردو به نظر میرسد قصد دارد برنامه اتمی خود را با هر قیمتی به پیش ببرد .که طبیعتا ملت ایران هزینه چنین اقدامی را خواهد پرداخت.

خروج از نسخه موبایل