صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاه سخنگوی دولت رییسی و مسئله یارانه‌ها

 سخنگوی دولت رییسی و مسئله یارانه‌ها

 

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت رییسی روز دوشنبه در یک برنامه‌ی رادیویی، هدف‌گذاری اصلی در اصلاح اقتصادی را توسعه عدالت در پرداخت یارانه‌های دولتی عنوان کرد و دلیل افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و چندبرابر شدن قیمت‌ها را بی‌عدالتی در پرداخت یارانه‌ها دانست و اظهار داشت دهک دهم جامعه تقریبا ۲۸ برابر دهک ضعیف‌تر جامعه از یارانه‌ها بهره می‌بردند.وی اظهار داشت مطابق قانون، دولت مکلف بود دهک‌های پر درآمد را از دریافت یارانه به تدریج حذف کند.
جهرمی خاطرنشان کرد که همزمان با عادلانه‌سازی پرداخت یارانه‌ها، دهک اول پردرآمد کشور یعنی جمعیت ۱۰ درصدی که پردرآمدترین افراد کشور هستند، از دریافت یارانه حذف شدند. وی افزود یارانه به طبقات متوسط و پایین‌تر جامعه تعلق می‌گیرد.
جهرمی همچنین در خصوص عدم دریافت یارانه توسط برخی از شهروندان و درخواست آنها در خصوص بازنگری در پرداخت یارانه اظهار داشت ممکن است این عدم پرداخت به دلیل اشتباهاتی بوده باشد که در بانک‌های اطلاعاتی وزارت رفاه وجود دارد. وی تاکید کرد در این خصوص باید شفاف‌سازی صورت بگیرد. وی تصریح کرد در این باره اصلاح صورت خواهد گرفت.
جهرمی در بخش دیگری از سخنانش از تاکید رئیس جمهور و دستور وی برای رسیدگی به اعتراضات کسانی که یارانه به آنها تعلق نگرفته خبر داد و اظهار داشت رئیس جمهوری در این خصوص تاکید کرده است که ظرف نهایتا یک ماه باید رسیدگی صورت بگیرد. وی افزود رئیس جمهوری تاکید کرده است که پس از دریافت اطلاعات تکمیلی مردم، باید نسبت به استحقاق دریافت یارانه بازبینی صورت پذیرد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اینکه ۹۰ درصد جمعیت کشور مشمول دریافت یارانه می‌شوند، اظهار داشت قرار است که صرفا ۱۰ درصد از جمعیت حذف شده باقی بمانند. وی افزود عده‌ای از مردم به دلیل فعال نبودن سامانه ثبت نام از سال ۱۳۹۳ برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده‌اند، و به همین دلیل نتوانسته‌اند برای دریافت یارانه در این سال‌ها ثبت نام کنند. جهرمی تاکید کرد مشخص نیست که این افراد استحقاق دریافت یارانه دارند یا خیر.
سخنگوی دولت اظهار داشت یک ماه نخست یارانه به حساب افراد واریز می‌شود، اما امکان برداشت وجود ندارد و باید بررسی صورت بگیرد.
جهرمی همچنین با بیان این موضوع که با پرداخت یکسان یارانه‌ها ضعف در دهک‌بندی‌ها برطرف خواهد شد، اظهار داشت هرکسی که نسبت به دهک‌بندی درخواست بازبینی داشته باشد، درخواست‌ها ثبت و رسیدگی خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه با اجرای حذف یارانه‌های چهار قلم، اعلام شده است که افزایش قیمت‌ها باید به تدریج صورت بگیرد، اظهار داشت دلیل ایجاد صف‌های خرید این بوده است که مردم قصد داشتند کالا‌ها را با قیمت قدیم خریداری کنند.
بهادری تصریح کرد مجموعه‌های تولیدی درخواست کرده‌اند که همه فروش‌ها به قیمت جدید صورت بگیرد تا مشکلاتی بین خریدار و فروشنده به وجود نیاید.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که فروش به قیمت جدید درخواست خود دولت بوده است و ستاد تنظیم بازار برای جلوگیری از فروش کالاها به قیمت قبلی دستور توقف فروش و جمع‌اوری کالاها را صادر کرده است.
بسیاری از شهرها از چند روز قبل اقلام اصلی غذایی را از فروشگاه‌ها جمع‌آوری کرده‌اند که موجب ایجاد مشکل برای افرادی شده است که به این کالاها نیاز داشته‌اند.
در برخی از شهرها در روزهای اخیر روغن و نان نایاب شده است و مردم برای تهیه‌ی آنها با چالش جدی مواجه شدند و برخلاف اظهارات جهرمی این نبود کالاها، ‌به دلیل ناهماهنگی‌های ستاد تنظیم بازار بوده است، ‌نه تمایل مردم برای خرید کالاها با قیمت قدیمی. چون در بسیاری از شهرها و فروشگاه‌ها دیگر کالایی با قیمت قدیم وجود ندارد که مردم برای خرید آنها صف بکشند. جهرمی در ادامه از کسانی که یارانه دریافت نکرده‌اند خواست تا نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام کنند تا در مرحله‌ی بعد نسبت به این اعتراض‌ها بررسی صورت پذیرد.

مطالب مرتبط