سر تیتر خبرها چالشهای جدید در آمریکا برای احیا توافق برجام و بی عملی جمهوری...

چالشهای جدید در آمریکا برای احیا توافق برجام و بی عملی جمهوری اسلامی  

با تعلیق مذاکرات برجام، به نظر میرسد جناحهای مخالف با این توافق در واشنگتن روز به روز بر شدت مخالفتهای خود می افزایند و دولت ایران با اصرار بر خروج نام سپاه از لیست تحریمها و تروریسم که عملا کاربردی ندارد میلیاردها دلار به کشور خسارت میزنند. اصرار حکومت ایران عملا باعث شده جامعه هزینه این اقدام را بپردازد . در همین زمینه نمایندگان جمهوری خواه کنگره آمریکا با انتشار نامه‌ای خطاب به دولت بایدن که آنرا دیپلماسی محرمانه دولت بایدن با ایران خواندند، به شدت انتقاد کردند. و خواستار ان شدند تا کنگره را به طور علنی درباره وضعیت دیپلماسی با ایران مطلع کند.
آنها در این نامه گفتند با وجود عدم قطعیت پیرامون وضعیت مذاکرات، مردم آمریکا حق دارند بدانند که دیپلمات‌هایشان در وین با چه چیزهایی موافقت کردند، دولت شما در حال بررسی چه جایگزین‌هایی است، و چگونه می‌خواهید به طیف وسیع‌تری از تهدیدات فزاینده ایران رسیدگی کنید. انها گفتند که دولت بایدن در آستانه ورود به توافقی ضعیف‌تر از توافق اولیه ۲۰۱۵ است.ودر طول بیش از یک سال مذاکره با ایران، از اطلاع رسانی به کنگره در این موضوع خودداری کرده است و تنها به جلسات توجیهی طبقه بندی شده بسنده کرده است.
انها خواستار آن شدند با توجه به حملات اخیر ایران به هدفهایی امریکا در عراق بر گزاری یک جلسه توجیهی عمومی در مورد این توافق بسیار ضروری است، و اینکه هیات مذاکره کننده امریکایی در مقابل کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان درباره مذاکرات توضیح و شهادت دهد. این جلسه عمومی میتواند عملا امکانات دولت امریکا را برای مذاکرات محرمانه و انعطفهای مذاکراتی بسوزاند.
اما در تحولی دیگر که میتواند مانع دیگری در بهبود فضا در احیا برجام شود و بدنبال استفاده مکرر نیروهای حوثی از پهپادهای انفجاری ساخت جمهوری اسلامی برای حمله به اهدافی در عربستان، مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن فعالیتهای پهپادی جمهوری اسلامی بسیار محدود خواهد شد.هدف از تصویب این قانون این است که مانع دسترسی جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان تحت حمایت آن به هواپیماهای بدون سرنشین و پهپادها شود، چرا که آنها از این پهپادها برای حمله به منافع آمریکا و یا متحدانش استفاده می‌کنند. آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا هم اعلام کرده بود ایالات متحده به دنبال راهی است تا از برنامه پهپادی جمهوری اسلامی جلوگیری کند نمایندگان معتقدند جمهوری اسلامی از پهپادها برای تهدید علیه ثبات جهانی و منافع ایالات متحده استفاده کرده است. و قانون کنگره، برای مقابله بااین رفتار بی ثبات کننده است
پهبادهای جمهوری اسلامی از نظر مقامات نظامی امریکا مهمترین تهدید عملی علیه امریکا محسوب میشود و سپاه پاسداران مهمترین عامل تولید و هدایت انهاست . جمهوری اسلامی بدون مذاکره مستقیم نمیتواند موقعیت کنونی خود را از بن بست رها سازد امری که تاکنون نتوانسته ان را تحقق دهد.

خروج از نسخه موبایل