صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهرییسی در قطر و اجلاس اپک گازی

رییسی در قطر و اجلاس اپک گازی

 

ابراهیم رئیسی که برای شرکت در اجلاس اوپک گازی در دوحه قطر به این کشور سفر کرده است، روز سه‌شنبه در این اجلاس از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بین اعضا خبر داد و با بیان این موضوع که جمهوری اسلامی تاسیس این صندوق مشترک را با دید مثبت نگاه می‌کند، ضمن تقدیر از مهمان‌نوازی سران قطر از هیات جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد این اجلاس بتواند زمینه‌ها و افق‌های همکاری بیشتر بین اعضا را برای حفظ و صیانت از گاز طبیعی را بیش از گذشته تقویت کند.
ابراهیم رئیسی با اشاره به ابتکار عمل جمهوری اسلامی در تاسیس اولیه‌ی این سازمان بین دولتی که در سال ۲۰۱۱ و به ابتکار جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است، برگزاری مستمر شش دوره اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده‌ی گاز در طول عمر این سازمان را نشانه‌ای قوی از همگرایی، همبستگی و عزم اعضای آن برای پیگیری اهداف این مجمع دانست.
رئیسی با اشاره به هدف مجمع کشورهای صادرکننده گاز و بانیان و اعضای آن در خصوص حمایت از حق حاکمیت کشورها بر منابع طبیعی خود خصوصا گاز، همکاری در یافتن راهکارهایی به منظور حمایت از منافع جمعی کشورهای عضو، توسعه همکاری میان کشورها در زمینه‌‌های مختلفی از جمله اکتشاف، تولید و تجارت گاز طبیعی، و تقویت نقش گاز طبیعی در ترکیب انرژی مصرفی جهان را از جمله دیگر اهداف مجمع دانست.
وی تاکید کرد کشورهای عضو می‌توانند به‌عنوان کشورهای دارای ذخایر عظیم و صادر‌کننده گاز، در راستای ارتقای امنیت تقاضای گازطبیعی، با پیگیری اهداف و رسالت مجمع کشورهای صادرکننده‌ی گاز، پیامی شفاف را برای تضمین و تامین پایدار انرژی در کوتاه‌مدت و بلندمدت به جهان اعلام کنند.
ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شعار اجلاس مبنی با موضوع گاز طبیعی: شکل دهنده آینده انرژی، اظهار داشت با توجه به شرایط موجود بازارهای انرژی د ر شرایط پس از کرونا، گاز طبیعی می‌تواند یک عامل کمک‌کننده باشد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گاز طبیعی را سوختی پاک، ایمن و با منابع غنیِ قابل استحصال آنست که در دهه‌های آینده سهم قابل توجهی از ترکیب انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
وی تاکید کرد گاز طبیعی خواهد توانست تا مزیت‌های اقتصادی، فنی و زیست محیطی خود را در مقایسه با سایر سوخت‌ها حفظ کند.
ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به نقش مهم کشورهای عضو این مجمع در بازار جهانی گاز اشاره کرد و با بیان این موضوع که اعضای این سازمان در مجموع بیش از ۷۰ درصد از منابع اثبات شده گاز طبیعی و ۴۴ درصد تولید بازار را در اختیار دارند، اقدامات چندجانبه‌ نظیر تبادل دیدگاه‌ها، به اشتراک‌گذاری دانش فنی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تبادل تجربیات در این خصوص را از جمله عوامل مهم برای تجارت گاز طبیعی دانست.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت گاز در عرضه‌ی انرژی پاک در سطح جهان، از آمادگی جمهوری اسلامی برای ایجاد یک صندوقِ سرمایه گذاری مشترک در بین اعضا خبر داد و با اشاره به نقش محوری مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تضمین امنیت عرضه انرژی در جهان بسیار امیدوار کننده تصریح کرد این امر از طریق سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بخش‌های بالادستی صنعت گاز، اصلاح الگوی مصرف، افزایش بهره‌وری انرژی در کشورهای عضو با اهداف دوگانه زیست‌محیطی و اقتصادی، و نهایتا ایجاد ظرفیت صادراتی بیشتر و کنترل روند فزاینده قیمت گاز طبیعی دست‌یافتنی خواهد بود. وی همچنین تاکید کرد تقویت جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز در بازار گاز طبیعی منجر به تثبیت بازار و حفظ سهم رو به رشد گاز طبیعی در سبد انرژی مصرفی جهان خواهد شد.
این اظهارات ابراهیم رئیسی در خصوص توسعه‌ی همکاری‌ کشورهای دارنده‌ی منابع گازی در منطقه در خصوص سرمایه‌گذاری مشترک در زمینه‌ی گاز در حالی عنوان می شود که این کشورها بدون همکاری ایران و بدون مشارکت دادن ایران،‌روز به روز نقش خود را در بازار جهانی گاز تقویت کرده‌اند و برعکس تمامی تلاش خود را نیز انجام داده‌اند که بازار گازی را که بالقوه می‌تواند مورد بهره‌برداری جمهوری اسلامی ایران واقع شود،‌به نفع خود تصاحب کنند.
جمهوری اسلامی ایران با وجود فرصت بی‌نظیری که برای انتقال گاز هم به شرق و هم به کشورهای غربی دارد، و می‌تواند از آن به عنوان مهم‌ترین ابزار چانه‌زنی برای دریافت امتیازات خود استفاده کند، با چشم‌پوشی و نادیده گرفته این فرصت مهم، عملا بازار را در اختیار رقبای خود قرار داده است.
جمهوری اسلامی در از دست دادن این فرصت مهم برای انتقال گاز به اروپا به قدری سهل‌گیرانه رفتار کرده است که در ازای همراهی روسیه با ایران برای توسعه‌ی برنامه‌ی هسته‌ای حتی حاضر شده است از فرصت بی‌نظیر خود برای انتقال گاز به اروپا چشم‌پوشی کند و این فرصت بی‌نظیر را در اختیار روسیه قرار دهد و به این موضوع هیچگاه توجه نکرده است که به جای امتیاز دادن به روسیه برای پیشبرد خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران، خود می‌تواند از این امتیاز برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند.

مطالب مرتبط