حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در خصوص احیا برجام و تحولات منطقه ای و بین المللی از جمله آخرین اوضاع در یمن و افغانستان تبادل نظر کردند. وزیر امور خارجه با اشاره به روند مذاکرات وین برای لغو تحریم ها، روند مذاکرات را مثبت خواند و بر اراده جدی جمهوری اسلامی برای رسیدن به توافق خوب در کوتاه ترین زمان ممکن تصریح کرد. وی همچنین با توجه به خروج امریکا از برجام خواستار انجام اقدامات عملی و ملموس و قابل راستی آزمایی طرف غربی و آمریکا برای اثبات دستیابی به توافق پایدار و قابل اتکا تاکید کرد.
عبداللهیان با توجه به بحران انسانی یمن خواستار تلاش بیشتر سازمان ملل برای پایان بخشیدن به محاصره انسانی، تحقق آتش بس و انجام گفتوگوهای سیاسی در یمن، و همچنین ایفای نقش بیشتر دبیرکل در رفع محاصره انسانی و توقف بمباران های گسترده مناطق غیرنظامی شد. عبداالهیان در مورد افغانستان با توجه به تحریمها ی اقتصادی علیه ایران گفت جمهوری اسلامی ایران در چندماه گذشته پذیرای حدود هشتصد هزار آواره جدید از افغانستان بوده است، موضوعی که نیازمند اهتمام و مشارکت جدی جهانی می باشد.وی خواستار کمک بیشتر سازمان ملل و نیز حمایت بین المللی برای تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شد.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز در این گفتوگوی تلفنی از هرگونه پیشرفت در روند مذاکرات هسته ای و رفع تحریم ها در وین استقبال کرد و گفت، سازمان ملل همواره با تمام توان و امکانات خود برای دستیابی به توافق هسته ای و صلح بین المللی حمایت کرده است.
وی در مورد روند دستیابی به صلح ، پایان حملات نظامی ، توجه به مباحث انساندوستانه و آغاز گفتگوهای سیاسی برای حل مسائل و مشکلات در یمن استقبال کرد.و در مورد افغانستان نیز از تداوم تلاش ها برای تشکیل دولت فراگیر و متشکل از گروه ها و اقوام مختلف افغانستان و همچنین ایجاد شرایط مناسب برای برخورداری همه شهروندان افغانستان و بخصوص زنان و کودکان از حقوق انسانی و امکان بهره مندی از آموزش حمایت کرد.
ورود
خوش آمدید ، به پنل کاربری خود وارد شوید.
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ کمک بگیر
بازیابی رمز عبور
رمز عبور خود را بهبود می یابند
رمز عبور خواهد بود الکترونیکی نامه برای شما فرستاده.




