سر تیتر خبرها پایان حضور نظامی آمریکا در عراق و هشدار فرمانده سنتکام به ایران

پایان حضور نظامی آمریکا در عراق و هشدار فرمانده سنتکام به ایران

به گزارش رویترز قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق روز پنجشنبه پایان مأموریت نیروهای رزمی ائتلاف آمریکایی در کشورش را رسما اعلام کرد. وی گفت ما امروز آخرین مرحله از گفتگو با ائتلاف آمریکایی را که سال گذشته آغاز کرده بودیم، به پایان رساندیم.و بنابراین، اکنون می توانیم رسما پایان مأموریت رزمی نیروهای ائتلاف آمریکایی و خروج آن ها از عراق را اعلام کنیم.ولی روابط عراق با ائتلاف بین‌المللی در زمینه آموزش، مشاوره نظامی و توانمندسازی یگان های نظامی، ادامه خواهد یافت.
همچنین ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا روزپنج شنبه از پایان نقش رزمی نیروهایش در عراق خبر داد.این ائتلاف در بیانیه ای با اشاره به این موضوع افزود گروهک های داعش شکست خوردند اما برای همیشه شکست نخوردند.ائتلاف مذکور خاطرنشان کرد نقش رزمی ما در عراق پایان یافته است. عراق بار دیگر از ما در این مرحله جدید دعوت کرده است و شراکت و همکاری ما با عراق از نیاز به هشیاری مستمر حکایت دارد.
در این میان ژنرال فرانک کنت مک‌کنزی فرمانده ارشد ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه سنتکام روز پنجشنبه اعلام کرد ایالات متحده ۲۵۰۰ نیروی نظامی فعلی خود را برای یک مدت قابل پیش‌بینی در عراق حفظ خواهد کرد و هشدار داد که انتظار می‌رود حملات شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی و عراقی افزایش خواهد یافت.
وی گفت، با وجود چرخش نیروهای نظامی آمریکایی به سمت ایفای نقش غیررزمی در عراق، آنها همچنان به ارائه پشتیبانی هوایی و دیگر کمک‌های نظامی به نیروهای عراقی در جنگ آنها با بقایای گروه داعش ادامه خواهد داد. وی گفت شبه نظامیان مورد حمایت حکومت ایران خواهان خروج تمامی نیروهای نظامی خارجی از عراق هستند، و روند افزایشی حملات این گروه‌ها به نیروهای نظامی عراقی و آمریکایی در ماه دسامبر نیز ادامه خواهد یافت.وی افزود آنها در واقع می‌خواهند همه نیروهای نظامی آمریکا از عراق خارج شوند، اما نیروهای آمریکایی قرار نیست از این کشور خارج شوند و این موضوع ممکن است، همانطور که به آخر دسامبر نزدیک می‌شویم، این گروه‌ها را تحریک به واکنش کند. وی گفت جمهوری اسلامی ایران هنوز دیدگاه پس زدن ما را دنبال می‌کند و عراق را به عنوان میدان نبردی در این راستا می‌بیند، و افزود ایرانی‌ها به برخورد و ناسازگاری خود در عراق تا وقتی که ما تصمیم بگیریم آنجا را ترک کنیم ادامه خواهند داد.
وی هشدار داد که ایران معتقد است این کارزارش تاثیری بر مذاکرات هسته‌ای جاری در وین نخواهد داشت، اما من فکر می‌کنم این موضعی خطرناک برای ایرانی‌ها خواهد بود اگر که آن را همچنان نگه دارند، زیرا به نظرم آنها قادر نخواهند بود این دو موضوع را از هم تفکیک کنند.ژانرال مک‌کنزی خاطر نشان کرد که عراقی‌ها همچنان خواهان ادامه حضور نظامی ایالات متحده در کشورشان هستند و می‌خواهند در جنگ با بقایای گروه داعش آنها را همراهی کنیم، به همین دلیل تا زمانی که آنها این را بخواهند و بر روی این موضع اتفاق نظر داشته باشیم، ما در آن کشور خواهیم ماند.

خروج از نسخه موبایل