با توقف طرح همسان سازی معلمان و در پی فراخوان شورای صنفی فرهنگیان معلمان بازنشسته و شاغل در ایران روز پنجشنبه در شهرهای مختلف بیش از بیست استان کشور تجمعهای اعتراضی برگزار کردند. معترضین خواهان رفع تبعیض، افزایش حقوق، اجرای کامل رتبهبندی، اجرای کامل همسانسازی بازنشستگان، و تأمین معیشت و منزلت شدند. در این میان تجمع فرهنگیان استانهای تهران و البرز در مقابل مجلس شورای اسلامی در پایتخت برگزار شد.که بنا به برخی گزارشها فضای امنیتی شدیدی حاکم بود و چند نفر از معلمان معترض در استان تهران مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و بازداشت شدند فرهنگیان معترض در شیرازنیز با تعداد زیادی معلم شعار هیهات من الذله را سردادند .آموزگاران معترض در قم هم شعارهایی در زمینه همسانسازی سردادند حضور پرشمار زنان معلم نیز محسوس بود.
دولت ابراهیم رئیسی میگوید لایحه رتبهبندی معلمان بار مالی سنگینی برای دولت دارد و بر همین اساس محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، از مجلس خواسته است مواد جدیدی به این لایحه دولت اضافه نکند. زیرا لایحه رتبهبندی معلمان بیش از پانزده هزار میلیارد تومان بار مالی دارد و تلاش شده معلمان نیاز نداشته باشند به شغل دوم» فکر کنند. بار مالی لایحه در حالی است که دولت با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است، به طوری که تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده است.
دولت رییسی با شعارهای زیبایی سرکار امده است ولی اکنون عملا برای تحقق ان شعارها دچار مشکل بنیادی شده و مجبور شده طرح همسان سازی را متوقف کند.
