سر تیتر خبرها تحولات افغانستان، رد پیوستن اعضا سابق ارتش به طالبان و هشدار در...

تحولات افغانستان، رد پیوستن اعضا سابق ارتش به طالبان و هشدار در مورد فعالیت القاعده

بلال کریمی؛ معاون سخنگوی طالبان گزارش وال استریت جورنال درباره پیوستن نیروهای ارتش پیشین به گروه داعش را تبلیغات خوانده و گفته گروه داعش هیچ مکان ثابتی در افغانستان ندارد و حتی اگر حرکتی انجام دهد، از سوی طالبان سرکوب خواهد شد. وی افزود این گروه در افغانستان ظرفیت جذب افراد را نداردروز گذشته روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که برخی از نظامیان آموزش‌دیده‌ افغان که در تهدید طالبان هستند، برای پیوستن به گروه داعش نام‌نویسی کرده‌اند.
دراین گزارش آمده بود که برخی از اعضای سابق استخبارات افغانستان و واحدهای نظامی نخبه و آموزش‌دیده توسط ایالات متحده که اکنون از سوی حامیان امریکایی خود رها شده‌اند و توسط طالبان شکار می‌شوند، برای پیوستن به داعش نام‌نویسی کرده‌اند.این رسانه به نقل از طالبان نوشته است که تعداد افرادی که به گروه تروریستی پیوسته اند نسبتا کم است؛ اما در حال افزایش می‌باشد.به نوشته این روزنامه این افراد تازه جذب شده، تخصص حیاتی در جمع‌آوری اطلاعات و تاکتیک‌های جنگی را برای داعش به ارمغان می‌آورند و به طور بالقوه توانایی این سازمان افراطی را برای مبارزه با طالبان تقویت می کنند . اما در تحولی دیگر زلمی خلیل زاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان که همه اور عامل واگذاری قدرت به طالبان می دانند می‌گوید، ایالات متحده، در صورت احساس خطر از القاعده در افغانستان دوباره اقدام به حمله نظامی خواهد کرد.
وی در مصاحبه ای افزود اگر طالبان در راستای مبارزه با القاعده گامی برندارند، امریکا مجبور است برای دفاع از خود اقدام کند.به گفته وی این اقدام نظامی خواهد بود.
او همچنین در مورد فعالیت داعش در افغانستان هم گفت که طالبان دشمن شدید داعش است و دیده است که انها با این گروه چگونه مبارزه می‌کند.وی دوباره تاکید کردمسئولیت فروپاشی نظام و وضعیت کنونی افغانستان متوجه او نمی‌شود.
به باور او، نیروهای افغان جنگی که انتظار می‌رفت در برابر طالبان نکردند. خلیلزاد یکی از دلایل این امر، را بی‌باوری این نیروها به حکومت اشرف‌غنی عنوان کرد.او همچنین افزود که حکومت غنی در زمان مناسبی وارد گفتگوهای صلح نشد و در عین حال برای حفظ قدرت در جریان مذاکرات مانع ایجاد می‌کرد.خلیلزاد درباره این‌که چرا در مراسم تحلیف غنی شرکت کرد هم گفت برای جلوگیری از جنگ و دو دسته‌شدن نیروهای افغان در این مراسم شرکت کرد؛ ولی خوشحال نبود.او پیش‌تر گفت لجاجت اشرف‌غنی برای باقی ماندن در قدرت، خودخواهی نخبگان سیاسی و عدم تمایل سربازان افغان برای مقابله با طالبان موجب فروپاشی دولت افغانستان شد
اما در تازه ترین تحول منصور احمد خان سفیر پاکستان در کابل هشدار داد که اگر افغان‌ها از راه سیاسی موفق به ایجاد حکومت فراگیر و حل چالش‌های کنونی نشوند، خطر وقوع جنگ داخلی در افغانستان وجود دارد. وی گفت اگر تثبیت صلح، و تثبیت سیاسی و اقتصادی باشد، اگر روابط خوب بین افغانستان با همسایگانش، کشورهای منطقه و جامعه جهانی برقرار باشد، صلح و ثبات پایدار حاصل خواهد شد و تهدید جنگ داخلی و درگیری‌های داخلی بطور خودکار از بین خواهد رفت.
وی همچنین هشدار داد: اگر پیشرفت در این مسیر نباشد، تهدید درگیری‌ها و جنگ داخلی و هرج و مرج در افغانستان ادامه خواهد یافت.
سفیر پاکستان گفت مقاومت یا جنگ مسلحانه در بیش از چهار دهه گذشته به تامین صلح در افغانستان کمک نکرده است، و افزود فکر می‌کنم مناسب و قابل توصیه است که طرف‌های مربوط بجای آغاز دوره دیگری از مقاومت مسلحانه باید یک سازوکار سیاسی برای گفت‌وگو ایجاد کنند.
شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان نیز اخیرا گفت که که با ایجاد دولتی فراگیر و حضور همه اقشار مردم در دولت، می‌تواند افغانستان را به شریک قابل اعتماد برای جامعه بین‌المللی تبدیل کند.

خروج از نسخه موبایل