آخرین خبرهای کوتاه انتقاد از مواضع و سخنان خلیل زاد در ارزیابی دلیل سقوط...

انتقاد از مواضع و سخنان خلیل زاد در ارزیابی دلیل سقوط دولت افغانستان

به دنبال سخنان زلمی خلیزاد نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان در روز چهارشنبه، که در یک کنفرانس مجازی که از سوی مرکز پژوهشی بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی در واشنگتن برگزار شد، امرالله صالح معاون دولت اشرف غنی در واکنش به او تاخته و او را طراح یک نیرنگ بزرگ خوانده است.و گفته که او از نظر استراتژیک جمهوری را مثل یک گوسفند قربانی می‌دید که تا لحظه ذبح از آن مراقبت کرد. این مصاحبه‌ها بوی تعفن این شکست را از بین نمی‌برد.زلمی خلیل زاد در سخنان خود گفته بود با وجود این واقعیت که اشرف غنی در یک انتخابات تقلبی که شماری اندکی افغان‌ها در آن شرکت کرده بودند،‌دوباره انتخاب شد، همه‌ما از لجبازی رییس جمهور غنی مبنی بر اینکه تا آخر دوره‌کاری‌اش در قدرت باقی بماند،‌شگفت زده شده بودیم.وی همچنین اذعان کرد که امریکا افغان‌ها را از مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری دلسرد کرد؛ انتخاباتی که آقای غنی را برای دومین بار به کرسی ریاست جمهوری رساند.به گفته خلیل زاد، امریکا به دنبال این بود تا از طریق مذاکرات میان سیاستمداران و جامعه مدنی و بعد با طالبان یک اداره‌موقت ایجاد شود که مورد قبول همه جناح ها باشد.
او همچنین گفت که اشتباه محاسباتی غنی این بود که او فکر می کرد ایالات متحده افغانستان را ترک نخواهد کرد. به گفته خلیلزاد، غنی به این باور بود که امریکا و استخبارات آن از منطقه ای که از لحاظ فیزیکی نزدیک به کشورهای مهم و استراتژیک مانند چین، روسیه، ایران و پاکستان،‌حضور دارد،‌عقب‌نشینی نخواهد کرد.
او گفت تلاش کردم اشرف غنی را متقاعد کنم که رییس جمهور ترامپ بسیار جدی است. او گفت نه،‌استخبارات و اردو چیز دیگری برایم گفته‌اند.به گفته‌ خلیلزاد مردم به سیاست‌بازی‌ها در افغانستان اعتقاد نداشتند،‌سربازان به آرمان‌های شان باورمند نبودند،‌اما طالبان به آرمان‌شان اعتقاد داشتند.او رفتار نخبگان سیاسی افغانستان را نیز دلیل عمده سقوط نظام پیشین عنوان کرده و گفته است که از عملکرد افغان‌هایی که وی با آنان کار کرده بود، مایوس شده است، زیرا از فرصت طلایی که ایالات متحده فراهم کرد استفاده نشد.
اقای صالح همچنین در تازه ترین واکنش خود با اشاره به خلیل زاد و تیم مذاکراتیش گفت به جای اینکه مسئولیت فاجعه را بپذیرند، هنوز هم تلاش می‌کنند تا افغان‌ها را به‌عنوان طرف مقصر معرفی کنند، بر زخم‌هایشان نمک بزنند و از نیازها و ناامیدی‌شان سوءاستفاده کنند.

خروج از نسخه موبایل