على لاریجانى ، رئیس مجلس جمهورى اسلامى ایران که در هشتمین نشست سیاست هاى پولى وچالش هاى بانکدارى و تولید سخنران بود طی سخنانی مذاکره با امریکا را منتفی دانست ولی مذاکره و بهبود رابطه با عربستان را راهگشای مسایل منطقه دانست و پیشبرد موقعییت منطقه اى ایران دانست .على لاریجانى با اعلام این موضوع که جمهورى اسلامى ایران همواره بر ارتقاء و بهبود ارتباط متقابل و همجوارى حسنه با همسایگان و کشورهاى منطقه اصرار ورزیده است ، ولى برخى از کشورهاى منطقه متاثر از سیاست هاى فراقاره اى دولت امریکا قرار گرفته و تمام تلاش خود را مى کنند تا به جاى اینکه در اندیشه ى بهبود مناسبات با ایران باشند در پى آنند تا مبدل به کشورهاى قدرتمند در منطقه شوند .لاریجانى در ادامه نوع گفتمان امریکا را گفتمان تسلیم و تحقیر عنوان کرد و افزود :براى نمونه اوضاع کنونى عربستان سعودى است که در مقابل امریکا تسلیم شد و حتى پول هم داد اما هر روز به گونه اى تحقیر آمیز با سعودى برخورد مى شود .امریکا هرروز یک ساز براى این کشور مى زند امروز مى گوید :اگر دست از حمایت آن کشور برداریم ، زمین مى خورد و روز دیگر مى گوید که سعودى ها فقط پول دارند .لاریجانى سپس از ایران و سعودى به عنوان دو کشور قابل تامل و تاثیر گذار یاد کرد که در نگاه وى بر این باور است که بى تردید روابط حسنه ى ایران و عربستان نه تنها مى تواند در منطقه موازنه ى سیاسى مثبت بوجود آورد بلکه راه گشای بسیارى از گرفتاریهاى منطقه اى خواهد بود . رییس مجلس در ادامه ترامپ را موجود عجیبى تصور کرد که رییس جمهور امریکا شد و سپس از مذاکره ى هسته اى خارج شد .
وى براین باور است که ترامپ هرروز که مى گذرد از یک توافقبین المللى خارج مى شود و به نظر مى رسد ضایعه اى در سطح بین المللى در حال به وقوع پیوستن است .على لاریجانى در آخر در ارتباط با مذاکره با ترامپ با صراحت گفت :مذاکره با این فرد اصلاً بى معنى است و او دوازده پیش شرط را مطرح کرده که از این بین به عنوان مثال ما باید غنى سازى و موضوع هسته اى را رها کنیم و این تصور کاملاً غلط است که در شرایط کنونى کسى احساس کند با این موجود خطرناک مى شود مذاکره کرد .رییس مجلس در حالیکه شرایط کشور را خاص توصیف کرد اذعان داشت :در این شرایط خاص نیازمند تدابیر خاص و اقتصادى متناسب با همین شرایط هستیم ، امکان دارد بعضى از دستگاههاى متولى به شرایط حاکم توجهى نکنند با این حال که اکنون براى تصمیم گیرى کشورمان به سازوکارهاى مناسب خود نیازمند است نمونه ى آن احزاب هستند که نباید آنها را دستکم بگیریم .على لاریجانى سپس در ارتباط با انتخابات افزود که اگر انتخاب شخصى به واسطه ى تشکل هاى شناسنامه دار نباشد ، دموکراسى خام مى شود و دیگر نمى توان در خیلى از تصمیمات آن نهاد ها را به شکل کارشناسى بررسى کرد مگر آنکه از پشتوانه ى تشکلى بهره ببرند .لاریجانى براى اینکه به تناسب و هماهنگ از همه ى تشکل ها و گروه ها وارد مجلس شوند آن را نیازمند انتخاباتى تناسبى و با رأى هایى مبتنى بر اکثریت و تناسب بین گروه ها و تشکل ها دانست ، وى اعتقاد دارد در این صورت است که به تناسب و مساوى همه مى توانند وارد سیستم شوند و دیگر اپوزیسیونى که حذف شود نخواهیم داشت .
سخنان لاریجانی در مورد راهگشایی رابطه با عربستان در حالی مطرح میشود که تریبونهای وابسته به نهادهای قدرت ماند سپاه پاسداران دایما در کار حمله به عربستان سعودی و دشمن تراشی با این کشور هستند .و در مورد فعالییت احزاب نیز دایما کارشکنی می شود .
