سر تیتر خبرها نخستین سفر روحانی به عراق و مقابله با تحریمها

نخستین سفر روحانی به عراق و مقابله با تحریمها

حسن روحانى رییس جمهور ایران براى اولین بار بعد از پنج سال ازبه قدرت رسیدنش به عراق سفر کرد .ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز از قبل ان در بغداد بود تا مقدمات سفر روحانى به عراق را انجام دهد .به گفته ى ظریف هدف همکارى ها اقتصادى و مرزى است گفتگوهاى دو کشور در خصوص موضوعات سیاسى و همکاریهاى اقتصادى از جمله در حوزه ترانزیت انرژى و صنعت و همینطور همکاریهاى مرزى انجام خواهد پذیرفت .یکى از موضوعات مهم مورد بحث دو کشور پرونده ى مرزى به خصوص قرارداد۱۹۷۵الجزایر است .خود دارى عراقى ها در حل نهایى مشکلات مرزى و بستن پرونده ى حل اختلافات مرزى یکى از مهمترین مسائلى هست که روحانى را رنجانده و او این موضوع را در دیدار با مقامات عراقى گوشزد کرده است .
برهم صالح رئیس جمهور عراق سفر روحانى را بسیار مهم توصیف کرد و هدف آن را عمیق شدن روابط دو کشور دانست اوتاکید کرد که یکى از موضوعات گفتگو میان دو کشور همکارى مرزى در زمینه هاى اقتصادى و
امنیتى است . حسن روحانی نیز همچنین در دیدار با نمایندگان احزاب و گروه های سیاسی عراق با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته تلاش‌ها و همکاری‌های گسترده‌ای بین دولت‌های مختلف ایران و عراق در راستای توسعه مناسبات و همکاری‌ها انجام شده است، گفت: در طول این مدت همه مسئولان دو کشور برای تقویت علاقه و روابط دو ملت تلاش‌های گسترده‌ای کرده‌اند.
روحانی افزود در شرایطی که آمریکا با تحریم‌های ظالمانه به دنبال اعمال فشار و فاصله انداختن میان کشورهای دوست مانند ایران و عراق است، باید در کنار یکدیگر در برابر زیاده‌خواهی آنان ایستادگی کنیم. روحانی با اشاره به اینکه ملت و ارتش عراق به خوبی در برابر تروریست‌ها ایستادگی کردند، خاطر نشان کرد در روزهایی که برخی از کشورها لبخند بر لب داشته و تصور می‌کردند که مردم عراق از تروریست‌های داعش شکست می‌خورند، ملت ایران در کنار مردم عراق بود و توانستیم، با هم بزرگترین شکست را به تروریست‌ها وارد کنیم.
روحانی افزود: خوشبختانه امروز شاهد ثبات و امنیت در عراق هستیم و خوشحالیم که دمکراسی بسیار خوبی در این کشور وجود دارد و همه احزاب برای آینده این کشور تلاش می‌کنند.رئیس جمهور ادامه داد: امروز ایران و عراق نزدیک‌ترین و صمیمانه‌ترین روابط را با یکدیگر دارند و دو ملت عاشق یکدیگر و عاشق منافع خود هستند.روحانی تأکید کرد: استقبال همه احزاب و گروه‌های دو کشور از توسعه مناسبات همه جانبه ایران و عراق نشان می‌دهد که دو ملت نسبت به گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌ها هیچ اختلافی ندارند و می‌توانیم این راه را برای دستیابی به آینده‌ای بهتر برای منطقه ادامه دهیم.
سفر سه روزه ى حسن روحانى از عراق دوشنبه ۱۱مارس ،۲۰اسفند در حالى شروع مى شود که دولت او تحت فشارهاى اقتصادى ناشى از تحریم و فساد ادارى از یک طرف و فشارهاى سیاسى اصولگرایان در داخل قرار گرفته است .
روحانی سعی میکند با گسترش روابط اقتصادی با همسایگان ایران از شدت و دامنه تحریمها بکاهد امری که هنوز چندان در آن به موفقیتی که دل بسته دست نیافته است .

خروج از نسخه موبایل