سر تیتر خبرها سخنگوی دولت: هر پیشنهادی در چارچوب منافع ملی را می‌پذیریم، آمریکا: در...

سخنگوی دولت: هر پیشنهادی در چارچوب منافع ملی را می‌پذیریم، آمریکا: در مذاکرات ایران و سه قدرت اروپایی حضور نداریم

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، سه‌شنبه ششم آذر، در نشست خبری خود در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره امکان مذاکره دولت جمهوری اسلامی با دولت ترامپ گفت: «دولت جمهوری اسلامی هر پیشنهادی را که در راستای منافع ملی ایران باشد بررسی می‌کند».

به گزارش خبرگزاری «دانشجو»، فاطمه مهاجرانی افزود گفت‌وگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد و این موضوعی نیست که فقط «درکلام متبادر شود و نیاز به عملیات‌سازی دارد».
او با یادآوری آن‌چه «بدعهدی» آمریکا و کشورهای غربی در رابطه با ایران خواند، گفت: «اما آنچه که به مصالح مردم مفید باشد همانطور عمل خواهیم کرد.»

سخنگوی دولت ایران همچنین درباره مذاکرات روز جمعه در ژنو بین ایران و سه کشور اروپایی در ژنو درباره موضوعات مربوط به افزایش تنش بین ایران و غرب از جمله مسائل هسته‌ای و جنگ اوکراین نیز گفت این مذاکرات بر اساس «عزت، حکمت و البته مصلحت» پیش خواهد رفت.

در همین حال شب گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری گفت که دولت جو بایدن در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام، حتی به صورت غیرمستقیم هم شرکت ندارد.

میتو میلر در پاسخ به پرسشی در مورد این که واشنگتن در این دیدار حضور دارد یا خیر و انتظارش چیست گفت: «نه، ما به این مذاکرات نخواهیم پیوست. ما از نزدیک با سه شریک اروپایی خود در رابطه با اجرای کامل تعهدات پادمان هسته‌ای ایران و مسئول دانستن ایران به خاطر عدم اجرای این تعهداتش، هماهنگ کرده ایم.»

او ادامه داد: «ما به صراحت اعلام کرده‌ایم که حکومت ایران باید بدون تأخیر بیشتر، همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشد و بنابراین به هماهنگی نزدیک با دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا ادامه خواهد داد.»

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا رفتن تهران به میز مذاکره نتیجه قطعنامه ارائه شده از این سه کشور در جدیدترین اجلاس شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است، پاسخ مستقیمی نداد، اما بار دیگر نگرانی های آمریکا و این سه کشور نسبت اقدامات هسته ای حکومت ایران که بیش از دو دهه همچنان صلح آمیز بودن آن ثابت نشده را برشمرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت، «ما نگران اعلام موضع جدید ایران هستیم که به جای همکاری با آژانس، مسیر ادامه تشدید تنش را انتخاب کرده است. یعنی ادامه تولید و انباشت اورانیوم غنی شده تا ۶۰ درصد که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد.»

متیو میلر ادامه داد: «شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صراحت گفته است که جمهوری اسلامی ایران باید بدون تأخیر با آژانس همکاری کامل داشته باشد تا مسائل مربوط به تعهدات قانونی خود را که بیش از پنج سال است که باقی مانده است، حل و فصل کند و بنابراین ما به هماهنگی با سه شریک اروپایی خود برای پاسخگو کردن ایران ادامه خواهیم داد.»

خبرگزاری کیودو ژاپن پیشتر در روز یک‌شنبه خبر داد که جمهوری اسلامی در حال ترتیب دادن مذاکرات هسته‌ای با بریتانیا و اتحادیه اروپا از روز جمعه آینده در ژنو سوئیس است. تهران و لندن، روز دوشنبه خبر این دیدار را تایید کردند، اما تهران به مکان آن اشاره نکرد.

همزمان خبرگزاری فرانسه به نقل از وزارت امور خارجه بریتانیا نوشت، لندن گفته است «ما متعهد به انجام هر گام دیپلماتیک برای جلوگیری از توسعه سلاح هسته‌ای ایران، از جمله از طریق میکانسیم ماشه در صورت لزوم، هستیم.

در دنباله کنفرانس خبری سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری درباره رویکرد فشار حداکثری دولت ترامپ در برخورد با جمهوری اسلامی نیز گفت: «دولت در این زمینه دو مأموریت مشخص برای خود قائل است، خنثی و کم اثرسازی تحریم‌های موجود، ما نمی‌گوییم تحریم‌ها بی‌اثر هستند. ما می‌توانیم تحریم‌ها را کم اثر کنیم.»

او در پاسخ به سوالی درباره افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران نیز گفت: «ما با همه از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل می‌کنیم و در چارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام می‌کند اما در این مورد طبیعتاً راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم که طبیعی هم است.»

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا با صدور قطعنامه‌ای اقدامات اخیر جمهوری اسلامی از جمله افزایش غنی سازی اورانیوم «بدون توجیه غیرنظامی» را مخالف تعهدات برجامی دانسته و از دبیرکل آژانس خواسته است تا گزارش جامعی در باره وضعیت ایران تا قبل از نشست بعدی شورای حکام تهیه کند که ممکن است به اجرایی شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی منجر شود.

خروج از نسخه موبایل