صفحه نخستسر تیتر خبرهاطرح اسرائیل برای «حمله زمینی به لبنان از ۳ محور»

طرح اسرائیل برای «حمله زمینی به لبنان از ۳ محور»

 

با تشدید تنش اخیر ارتش اسرائیل و حزب‌الله در امتداد مرزهای جنوب لبنان، احتمال آغاز عملیات نظامی گسترده اسرائیل در لبنان افزایش یافته است.

تهدیدهای اسرائیل پس از دیدار دوشنبه ۲۶ شهریور، آموس هوخشتاین، فرستاده آمریکا به تل‌آویو افزایش یافت زیرا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، آمادگی دولت خود را برای گسترش عملیات نظامی در جبهه شمالی با هدف بازگرداندن ساکنان شهرک‌ها به این منطقه، اعلام کرد.

به نظر می‌رسد سفر هوخشتاین به اسرائیل «آخرین تلاش» قبل از تغییر وضعیت میدانی در شمال از طریق اعمال راه حل دیپلماتیک برای بازگرداندن اهالی مناطق مرزی دو طرف باشد. در صورت شکست ماموریت هوخشتاین، حمله زمینی ارتش اسرائیل به جنوب لبنان عملا به یک واقعیت تبدیل خواهد شد.

در این زمینه، طبق گفته منابع رسمی لبنانی مطلع به العربیه، «اقدام دیپلماتیک کنونی با هدف آماده سازی برای مرحله پساجنگ و نه توقف تشدید تنش انجام می‌شود.»
این منابع افزودند: «هر راه حلی برای جنوب لبنان تنها از طریق قطعنامه ۱۷۰۱ (مصوب سازمان ملل در سال ۲۰۰۶) به دست خواهد آمد، اما با مکمل‌هایی در خصوص نحوه اجرای آن همراه خواهد شد؛ بدین معنا که مکانیزمی برای نظارت بر اجرای آن، وضع خواهد گردید.»

این منابع خاطرنشان کردند: «تعیین مرزهای زمینی، امر جدیدی نیست و مدتی است که روی میز بوده اما سفر هوخشتاین به اسرائیل بر وقفه، پیشنهاد آتش‌بس و تبادل اسرا که توسط جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، مطرح شد، متمرکز است.»

مطالب مرتبط