صفحه نخستسر تیتر خبرهاانتخابات پارلمان اروپا و انحلال مجلس فرانسه

انتخابات پارلمان اروپا و انحلال مجلس فرانسه

 

در پی انتخابات پارلمان اروپا صحنه سیاسی به سمت راست چرخش پیدا کرد. در بسیاری از کشورها احزاب راستگرا و پوپولیست موفق شدند، شمار آرای خود را در مقایسه با دوره گذشته افزایش دهند و در برخی کشورها حتی به قدرتمند‌ترین حزب بدل شدند.

طبق نتایج نهایی رسمی، حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان علیرغم رسوایی‌های گوناگون در ماه‌های گذشته توانست ۱۵/۹ درصد آرا را کسب کند و رتبه دوم را به خود اختصاص دهد. این حزب که به خاطر اهداف “ّغیردموکراتیک” سخت مورد انتقاد قرار دارد، در ایالات شرقی آلمان قدرتمندترین حزب شد.
برنده بزرگ انتخابات پارلمان اروپا در آلمان اتحاد احزاب دموکرات و سوسیال مسیحی بود که از احزاب دولت ائتلافی پیشی گرفت و در نهایت توانست به ۳۰ درصد آراء دست یابد.

فرانسه در پی اعلام نتایج انتخابات پارلمان اروپا دستخوش زلزله‌ای سیاسی شد. حزب راستگرای پوپولیستی “اتحاد ملی” که رهبری آن را ماری لوپن بر عهده دارد، با کسب ۳۲ درصد آرا قدرتمندترین حزب شد. این درحالی است که حزب “رنسانس”، حزب امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه تنها ۱۶ درصد آراء را به دست آورد.

مکرون در پی این ناکامی سنگین، پارلمان فرانسه را منحل کرد و در نطقی تلویزیونی از برگزاری انتخابات پارلمانی تازه در این کشور در تاریخ ۳۰ ژوئن سال جاری خبر داد. دور دوم این انتخابات نیز برای ۷ ژوئیه برنامه‌ریزی شده است.
رئیس جمهوری فرانسه پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمان اروپا از نتایجی “ناخوشایند” برای احزابی سخن گفت که “حامی و مدافع اروپا” هستند.
ژرالد دارونین، وزیر کشور فرانسه، در پی اعلام این خبر تصریح کرد، “این تصمیم درست بود و نشان‌دهنده فروتنی رئیس‌ جمهوری است”. به گفته او فرانسوی‌ها اکنون باید تصمیم بگیرند که چه کسی می‌خواهد بر آنها حکومت کند.

طبق نتیجه رسمی انتخابات پارلمان اروپا، “حزب آزادی اتریش” که حزبی راستگرا و پوپولیست است با کسب ۲۵/۷ درصد آراء گوی سبقت را از حزب محافظه‌کار “حزب مردمی اتریش” ربود و به قدرتمندترین حزب در این کشور بدل شد.

در ایتالیا نیز حزب راستگرای پوپولیست “برادران ایتالیا” که رهبری آن را جورجیا ملونی، نخست‌وزیر این کشور برعهده دارد، دست کم ۲۷ درصد از آراء را به خود اختصاص داد و قدرتمندترین حزب شد. این در حالی است که این حزب در دوره پیشین انتخابات پارلمان اروپا تنها ۶ درصد از آراء را کسب کرده بود.

علیرغم موفقیت احزاب راستگرا و پوپولیست در انتخابات پارلمان اروپا، احزاب محافظه‌کار و راست میانه‌رو بزرگ‌ترین فراکسیون را در پارلمان اروپا در دست دارند و شمار کرسی‌های خود را از ۱۷۶ به ۱۸۴ کرسی افزایش داده‌اند.

اوزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از حزب دموکرات مسیحی آلمان که از نامزدان اصلی محافظه‌کاران بود، از موفقیت احزاب مردمی سخن گفت و اعلام کرد که فراکسیون او “دیواری مستحکم” در برابر راستگرایان و چپ‌گرایان خواهد ساخت.

دومین فراکسیون بزرگ در پارلمان اروپا همچنان به سوسیال دموکرات‌ها اختصاص دارد که ۱۳۹ کرسی از ۷۲۰ کرسی را در این نهاد در اختیار دارند.
فراکسیون‌های سبزها و دموکرات آزاد در مقابل متحمل شکست شده و شماری از کرسی‌های خود را از دست داده‌اند.

مطالب مرتبط