آخرین خبرهای کوتاه تحولات جدید برای آتش بس در جنگ غزه، مواضع جدید آمریکا علیه...

تحولات جدید برای آتش بس در جنگ غزه، مواضع جدید آمریکا علیه اسراییل و حماس

تلاش امریکا برای انجام اتش بس در غزه فاز جدیدی به خود گرفت در حالی که امروز بلینکن وزیر خارجه امریکا وارد اسراییل شد، رئیس سازمان موساد اسرائیل برای مذاکرات آتش‌بس به قطر سفر کرد و ، ایالات متحده هم قصد دارد قطعنامه‌ای را مبنی بر برقراری آتش‌بس فوری در غزه، در شورای امنیت سازمان ملل به رأی‌گیری گذاشته و فشار بر اسرائیل را تشدید کند.
در این میان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در روز پنجشنبه گفت که معتقد است مذاکرات با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر همچنان می‌تواند به توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل بیانجامد. بلینکن گفت: مذاکره‌کنندگان به کار خود ادامه می‌دهند. اختلافات در حال کاهش بوده و ما همچنان به فشار برای رسیدن به توافق در دوحه ادامه می‌دهیم. هنوز بخش دشواری برای رسیدن به آن باقی مانده، اما من همچنان معتقدم که امکان حصول توافق وجود دارد.
واشنگتن که پیش از این، از اسرائیل در برابر قطعنامه‌های سازمان ملل محافظت می‌کرد، فشارها بر متحد دیرینه خود را افزایش داده که پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد آخرین نمونه از آن است.
این تغییر جهت واشنگتن با افزایش محکومیت جهانی جنگ پنج‌ماهه غزه، مرگ غیرنظامیان فلسطینی، شکاف سیاسی داخلی حزب دموکرات در قبال موضع جو بایدن و احتمال قحطی تحمیل‌شده بر غزه همزمان شده است.
به گزارش رویترز در این متن امریکا خواستار آتش‌بسی فوری و پایدار شده که به مدت تقریباً شش هفته از غیرنظامیان محافظت کرده و امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه را فراهم می‌سازد.
در اوایل جنگ، ایالات متحده با واژه آتش‌بس مخالف بود و اقداماتی که شامل درخواست برای آتش‌بس فوری می‌شد را وتو می‌کرد.
قطعنامه جدید از مذاکرات قطر، آزادی اسرای اسرائیلی و آزادی فلسطینی‌های بازداشت‌شده در زندان‌های اسرائیل حمایت می‌کند.
برای تصویب قطعنامه‌ها در شورای امنیت، به حداقل ۹ رأی موافق و عدم وتوی آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه یا چین نیاز است. رهبران اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه خواستار آتش‌بس فوری شدند.ایالات متحده می‌خواهد هرگونه حمایت شورای امنیت از آتش‌بس باید با آزادی گروگان‌های حماس در غزه مرتبط باشد. یک مقام فلسطینی به رویترز گفت که حماس انعطاف‌پذیری از خود نشان داده است. او افزود که علت تمایل اسرائیل به آتش‌بس موقت این بوده که نمی‌خواهد به پایان‌دادن به جنگ غزه متعهد شود.
اما در تحولی جدید به گزارش سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اوایل ماه جاری پیامی جدی به قطر ارائه کرد مبنی بر اینکه حماس باید به یک توافق آزادی گروگان‌گیری و آتش‌بس که جنگ در غزه را متوقف می‌کند پایبند باشد در غیر این صورت با خطر اخراج از دوحه، پایتخت قطر که اعضای این گروه تروریستی در آن مستقر است، مواجه خواهد شد.این فشار آمریکا در زمانی بود که مذاکرات بین حماس و اسرائیل متوقف شده بود، قبل از اینکه حماس با مجموعه جدیدی از خواسته ها که این هفته در دوحه مورد بحث قرار گرفت به میز مذاکره بازگردد.
مذاکرات قطر حول محور یک آتش‌بس حدود شش هفته‌ای در جریان است که آزادی چهل اسیر اسرائیلی در ازای آزادی صدها زندانی فلسطینی را تضمین کرده و راه ورود کمک‌های بیشتر به غزه را هموار می‌سازد.گره اصلی مذاکرات این بوده که حماس می‌گوید تنها با توافقی که به جنگ پایان دهد، حاضر است اسرای اسرائیلی را آزاد کند. در حالی که اسرائیل فقط با آتش‌بس موقت موافق است.همچنین اسراییل حاضر به آزادی برخی از زندانیان مهم فلسطینی از جمله مروان برغوثی نیست .

خروج از نسخه موبایل