آخرین خبرهای کوتاه طرح مصر برای توافق پایدار غزه و قبول بررسی آن توسط اسراییل

طرح مصر برای توافق پایدار غزه و قبول بررسی آن توسط اسراییل

در حالیکه روز کذشته خطرناکترین روز غزه با کشته شدن هفتاد نفر از مردم غزه بود به نظر میرسد که دولت اسراییل قبول کرده که طرح صلح مصر را در کابینه اش مورد بررسی قرار دهد. به گزارش سی ان ان جناح راستگرای افراطی مخالف این طرح است. در این میان به گزارش رویترز نمایندگان حماس و جهاد اسلامی برای رایزنی درباره ابتکار سه مرحله ای مصر برای توقف جنگ میان اسرائیل و گروه های فلسطینی در نوار غزه، به قاهره رفته‌اند.
و اکنون گروهی از جنبش حماس از جمله اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، پس از چهار روز مذاکره در قاهره، به قطر باز گشته اند .
تادر چارچوب دفتر سیاسی خود، پرونده ابتکار مصر برای توقف جنگ غزه را که در قاهره دریافت کرده، بررسی خواهد کرد.ابتکار مصر برای توقف جنگ در غزه شامل سه مرحله است:مرحله نخست شامل آغاز وقفه دو هفته ای بشردوستانه و قابل تمدید برای دو یا سه هفته دیگر است که طی آن حماس ۴۰ نفر از اسرای زن، کودک و سالمند اسرائیلی را آزاد می کند. در مقابل نیز اسرائیل ۱۲۰ اسیر فلسطین از همین گروه را آزاد کرده و در طول این مدت فعالیت های جنگی خود را متوقف می کند.مرحله دوم این ابتکار شامل گفت و گوی داخلی فلسطینی با نظارت مصر و با هدف پایان دادن به جدایی و تشکیل یک حکومت تکنوکرات در فلسطین است که موضوعات بشردوستانه و پرونده بازسازی غره و آمادگی برای انتخابات عمومی و ریاست جمهوری فلسطین را بر عهده می گیرد.
مرحله سوم نیز دربردارنده آتش بس کامل و قراردادی جامع برای تبادل اسیران شامل تمامی نظامیان اسرائیلی نزد حماس و جهاد و نیز فلسطینیانی است که از هفتم اکتبر گذشته و آغاز عملیات طوفان الاقصی بازداشت شده اند. این مرحله همچنین شامل عقب نشینی اسرائیل از شهرهای غزه و امکان بازگشت آوارگان به مناطق خود در غزه و شمال این باریکه است.
ناظران معتقدند بعید است کابینه اسراییل تن به چنین طرحی بدهد هر چند که این کشور تحت فشار امریکا و افکار عمومی بین المللی برای خاتمه دادن به حمله به غیر نظامیها و قبول آتش بس است.

خروج از نسخه موبایل