سر تیتر خبرها ابراهیم رییسی و ادعاهای گزاف در مورد مسایل محیط زیستی

ابراهیم رییسی و ادعاهای گزاف در مورد مسایل محیط زیستی

در حالیکه جمهوری اسلامی با ابر چالشهای زیست محیطی رو بروست و در دولت رییسی این وضع روز به روز بدتر شده است. ابراهیم رییسی، در سخنانی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی گفت باید برای قطعنامه‌های سازمان ملل در موضوعات زیست محیطی ضمانت اجرا وجود داشته باشد. وی افزود بی توجهی به این نکات محیط زیست را به خطر می‌اندازد. رئیسی که این سخنان را در نخستین اجلاس بین‌المللی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار که به میزبانی ایران و با شرکت نمایندگانی از ۵۰ کشور برگزار شده بود، بیان می‌کرد، دغدغه محیط زیست را یک دغدغه عمومی دانست و گفت این دغدغه مربوط به یک اقلیم و کشور خاص نیست.
وی ایراز امیدواری کرد این نشست هم‌اندیشی، و تصمیم مشترک کشور‌ها برای حفظ محیط زیست، نشست مبارکی باشد.. وی افزود اگر قانون حاکم بر دریا‌ها و جنگل‌ها و محیط زیست شکسته شود، خطر آن متوجه همه موجودات و طبیعت می‌شود. رئیسی با تاکید بر اینکه همه‌ی حافظان محیط زیست باید همه دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را موظف به کشف و احترام به این قوانین بدانند، خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی را از جمله دلایل مهم گرد و غبار دانست و گفت موضوع آب و مدیریت بر منابع آبی بسیار حائز اهمیت است. وی افزود یکی از علل گسترش گرد وغبار بدون تردید استفاده نادرست از منابع آبی است. وی همچنین توسعه‌یافتگی بدون توجه به محیط زیست و تولید آلاینده‌ها را از دیگر عوامل توسعه گرد و غبار دانست و تاکید کرد این موضوع از جمله نکات قابل توجهی است که بشر به آن مبتلاست. وی کشور‌های توسعه یافته از جمله عاملان و مقصران ویرانی محیط زیست دانست و گفت کشورهای توسعه‌یافته فقط به توسعه صنعتی و توسعه ابزار نظامی خود فکر می‌کنند. وی افزود این کشورها با این رویکرد به بشر و محیط زیست ظلم می‌کنند.
رئیسی همچنین بر ضرورت ضمانت اجرایی قطعنامه‌های سازمان ملل و زیست محیطی تاکید کرذ و گفت اگر ضمانت اجرا وجود نداشته باشند، صاحبان قدرت محیط زیست را به خطر می‌اندازند. رئیسی افزود همگرایی و هم‌اندیشی دریاره محیط زیست باعث می‌شود، کشور‌های توسعه‌یافته دریابند نباید تنها با نگاه اقتصادی به مسائل مشترکی که برای بشریت مهم است، بنگرند، بلکه باید به منافع مردم و حفظ محیط زیست نیز توجه کنند.
وی همچنین تصریح کرد نباید حفظ محیط زیست تحت تاثیر مسائل سیاسی قرار بگیرد. رئیسی همچنین حفظ محیط زیست را موضوعی متفاوت و متمایز از تعارفات دیپلماسی و سیاسی دانست گفت حفظ محیط زیست یک اقدام بشری و موضوع مشترکی است که باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی درباره آن اندیشید.
رئیسی تصریح کرد باید به توسعه توجه شود اما نیاید موجب به خطرافتادن محیط زیست شود. وی تاکید کرد محیط زیست و توسعه باید در کنار یکدیگر قابل توجه باشند.
اظهارات ابراهیم رئیسی در خصوص حفاظت از محیط زیست و اولویت محیط زیست بر توسعه در حالی عنوان می‌شود که دولت ابراهیم رئیسی در دوسال آغاز به کار نه تنها آسیب‌های زیادی را به محیط زیست وارد کرده بلکه مصوبات آن بیش از هر دولت دیگری آسیب‌های بلندمدت محیط زیستی به دنبال خواهد داشت.
با وجود مخالفت‌های مکرر، دولت ابراهیم رئیسی نه تنها ساخت پتروشیمی در سایت محیط زیستی میانکاله را متوقف نکرد، بلکه دست‌اندرکاران و قوه قضائیه بارها اعلام کرده‌اند که محیط زیست نباید مانع از توقف برنامه‌های توسعه در کشور بشود.
محیط زیست هیچگاه اولویت اصلی جمهوری اسلامی نیست و دولت ابراهیم رئیسی، در مقابل ویرانی‌ها و آسیب‌های محیط زیستی، تاکنون واکنش بازدارنده‌ای نداشته است.

خروج از نسخه موبایل