چالش میان کنگره و وزارت امور خارجه امریکا مبنی بر کنار گذاشتن رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران وارد مرحله جدیدی شد . پس از تهدید قانونگذاران مجلس نمایندگان ایالات متحده برای احضار مقامهای دولت، وزارت امور خارجه امریکا قبول کرد که به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گزارش خواهد داد.به گزارش رویترز روابط خارجی، مایکل مککال، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده، موافقت وزارت امور خارجه را برای ارائه گزارشی در این زمینه در هفته جاری کسب کرده است.وزارت امور خارجه تایید کرد که جلسات توجیهی در پاسخ به سوالات قانونگذاران درباره رابرت مالی در جریان است، اما از ارائه جزئیات در مورد زمانبندی یا محتوای دقیق آنها، خودداری کرد در اواسط ماه ژوئیه، مککال تهدید کرد که اگر تا چهارشنبه در مورد شرایط مربوط به تعلیق رابرت مالی اطلاعاتی دریافت نکند، مقامهای وزارت خارجه را احضار خواهد کرد.وزارت امور خارجه ایالات متحده علنا آنچه را که باعث کنار گذاشتن رابرت مالی از شغلش شده است، اعلام نکرده و رابرت مالی نیز انجام هرگونه تخلف را رد کرده است.مککال بدون ارائه شواهد، این سوال را مطرح کرده است که آیا رابرت مالی ممکن است اطلاعات و اسرار را به دشمن خارجی ما منتقل کرده باشد؟ و گفت که چنین اقدامی از نظر من خیانت خواهد بود.
رابرت مالی که یک دیپلمات با سابقه است و در چند دولت دموکرات خدمت کرده است، برای بازگرداندن توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران کار میکرد. او در بهار امسال و در جریان تحقیقات درباره نحوه دسترسی به اسناد محرمانه، به مرخصی رفت. دولت بایدن در اواخر ماه ژوئن، زمانی که اخبار مربوط به تحقیقات افبیای و امنیت دیپلماتیک علنی شد، این مرخصی را به مرخصی تماموقت و بدون حقوق تبدیل کرد.
مالی که در ژانویه ۲۰۲۱ بهعنوان نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران منصوب شد، مخالفان زیادی دارد، از جمله در میان جمهوریخواهان که ازامریکا میخواهند موضع سختتری در قابل برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کند. با این حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، حمایت خود را از رابرت مالی اعلام کردهاند رابرت مالی هم در مورد اتهامش گفته که من میدانم که هیچ کاری برای به خطر انداختن منافع امنیت ملی ایالات متحده انجام ندادهام و کاملا مطمئنم که این موضوع به شکل مثبتی حل خواهد شد.
