صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهتشدید بحران فیلترینگ و محدودیت اینترنت در ایران

تشدید بحران فیلترینگ و محدودیت اینترنت در ایران

 

در شرایطی که جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر بر محدودیت‌های اینترنت می‌افزاید و با ایجاد محدودیت برای کاربران، کندی سرعت اینترنت،‌ عدم توسعه‌ی زیرساخت‌ها که با توجه به افزایش کاربران اینترنت، اقدامی ضروری است، مشکلات زیادی را برای کاربران ایجاد کرده است،‌ محدودیت‌های جهانی هم به کاربران ایرانی تحمیل شده و عملا فضایی غیرقابل تحمل را برای کاربران ایرانی ایجاد کرده است.
پس از کاهش چشمگیر سرعت اینترنت در ایران در هفته‌ی گذشته که مشکلات متعددی را برای کاربران اینترنت در ایران ایجاد کرده بود، حالا مشخص شده است که با توجه به محدودیت‌های جدید جهانی برای مخابرات ایران، ممکن است مالکیت مخابرات ایران با چالش جدی مواجه شود و در حوزه‌ی ارتباطات، محدودیت‌ها و دشواری‌هایی بیش از پیش برای کاربران ایرانی فراهم شود.
اختلال در اینترنت که گفته می‌شود به دلیل ایجاد اختلال توسط شرکت گوگل بوده است،‌ عملا کاربری اینترنت را به شکل عام برای بسیاری محدود کرده بود و اختلال در اینترنت به سرویس گوگل مربوط نمی‌شود. ضمن اینکه این اختلال عملا دسترسی کاربران به جیمیل را نیز که مهم‌ترین پست الکترونیکی مورد استفاده در ایران است،‌محدود کرده و با مشکل جدی مواجه ساخته بود.
اختلال در ساعاتی که امکان باز کردن بسیاری از سایت‌ها را برای کاربران ایرانی ناممکن می‌سازد از جمله مشکلاتی بود که در هفته‌های اخیر کاربران را با چالش جدی مواجه ساخته است.
گرچه مقام‌های وزارت ارتباطات می‌گویند که با ارائه سرویس‌های فنی در کنار مردم هستند تا این تحریم‌ها بی‌اثر شوند، اما واقعیت این است که بخشی از این مشکلات به جای خود باقی هستند.
در چنین شرایطی احتمال عدم تمدید پروانه مخابرات ایران از سوی رگولاتوری نیز مشکل دیگری است که نگرانی‌های زیادی را برای کاربران ایجاد کرده است، گرچه وزیر ارتباطات وعده داده است که مانعی برای تمدید پروانه وجود ندارد و وزارت ارتباطات اقدامات لازم برای تمدید پروانه را انجام خواهد داد.
همچنین وزیر ارتباطات دلیل اصلی اختلال‌های اخیر در دسترسی به اینترنت را عدم توسعه‌ی به موقع زیرساختّار در دولت‌های قبلی عنوان کرده و تاکید کرده است که عدم اقدام به موقع در زمینه‌ی توسعه‌ی شبکه در سال‌های قبل موجب شده ست که شبکه اشباع شود و اختلالاتی را برای کاربران فضای مجازی در دسترسی به اینترنت ایجاد کند. با وجود این اظهارات محدودیت‌های داخلی همچنان وجود دارد و فیلترینگ بسیاری از فضاهای مجازی عملا در دسترسی‌های کاربران اختلال ایجاد کرده و موجب بروز مشکلات مضاعفی برای کاربران می‌شود.
در شرایطی که به گفته‌ی وزیر ارتباطات عدم توسعه‌ی به موقع شبکه زیرساخت فضای مجازی موجب کندی سرعت اینترنت شده و محدودیت‌های جهانی هم به محدودیت‌های داخلی اضافه شده و دسترسی به فضای مجازی را محدود ساخته است، فیلترینگ داخلی نیز فشار مضاعفی را به کاربران وارد می‌کند و موجب کاهش بیشتر سرعت اینترنت و ایجاد مشکلات جدی برای کاربران شده است.

مطالب مرتبط