صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهپیام خامنه‌ای، باز سازی و یکپارچگی سیستم اطلاعاتی برای چالش های اعتراضاتی...

پیام خامنه‌ای، باز سازی و یکپارچگی سیستم اطلاعاتی برای چالش های اعتراضاتی و پسا جانشینی

 

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در صدد گسترش و یکپارچگی سیستم اطلاعاتی برای آماده سازی برای مقابله با اعتراضات احتمالی در ماههای پیش رو و نیز تغییر رهبر پس از مرگ خودش بر آمده است زیرا این تضادهای اطلاعاتی میتواند نظام را به فروپاشی برساند. وی در پیامی به نشستی که به طور مشترک بین سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات برگزار شده است، از دو نهاد اطلاعاتی خواست همکاری و تفاهم را در همه‌ی سطوح پیاده کنند. وی با بیان این موضوع که بین این دو نهاد تفاهم به طور جدی وجود دارد، خواستار عملیاتی شدن آن در تمام سطوح شد.
هدف از برگزاری این نشست مشترک بین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه که در شهر مشهد برگزار شده است، اجرایی کردن خواسته‌های علی خامنه‌ای و هم‌افزایی و هم‌گرایی بین دو نهاد انقلابی برای مقابله با توطئه‌های دشمنان انقلاب اسلامی عنوان شده بود.
در پیام خامنه‌ای به این نشست که به تازگی منتشر شده است، تاکید شده است که مسئله‌ی اطلاعات یکی از مسائل مهم کشور است. وی یکی از ضعف‌های جدی نظام در ارتباط با دستگاه‌های اطلاعاتی را عدم تفاهم بین این مجموعه‌ها عنوان کرده است.
خامنه‌ای در پیام کوتاه خود تاکید کرده است که اگر افراد اطلاعاتی می‌خواهند در راه خدا مجاهدت کنند، جهاد آنها این است که این تفاهم در همه‌ی رده‌ها پیاده بشود.
جالب این است که خامنه‌ای تعدد نهادهای اطلاعاتی را دلیل ضعف در سیستم اطلاعاتی نمی‌داند و به جای یکپارچه‌سازی نهادهای اطلاعاتی به گفته‌ی بسیاری از تحلیلگران یک اصل ضروری است، بر تفاهم بین آنها تاکید دارد. این در حالی است که خود او هم احتمالا می‌داند که در شرایطی که ماموریت‌های این دو نهاد اطلاعاتی در حوزه هم دخالت میکنند و هر کدام مسیر مجزایی را دنبال می‌کنند،عملا امکان تفاهم و توافق وجود ندارد. هرچند در شرایطی یکدستی کنونی اقدامات وزارت اطلاعات بر تصمیمات و اقدامات اطلاعات سپاه ارجح دانسته می‌شود و احتمالا منظور علی خامنه‌ای از تفاهم بین این دو نهاد این است که عملا از اختیارات اطلاعات سپاه کاسته شود فراجا که اطلاعات نیروی انتظامی جای ان را بگیرد و در اختلافات در سال گذشته موضوعات کلیدی هیچگاه مورد پذیرش اطلاعات سپاه قرار نگرفته و اطلاعات سپاه در خصوص موارد مورد اختلاف،‌ هیچگاه بر اساس نظر وزارت اطلاعات عمل نکرده است.
به جز اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات، نهادهای اطلاعاتی دیگری هم در نهادهای دیگر مانند قوه‌ی قضائیه، وزارت کشور و .. تشکیل شده‌اند که آنها هم بر اساس قوانین و قواعد خود عمل می‌کنند و در این موارد هم تداخل‌هایی در اقدامات اطلاعاتی پیش می‌آید که مهم‌ترین قربانی آن، مردمی هستند که به خاطر ناهماهنگی بین این نهادهای اطلاعاتی آسیب می‌بینند و گاهی حتی فشارهای سنگین بازداشت را تحمل می‌کنند و گاهی پیگیری وضعیت افراد به این دلیل که مشخص نیست تحت بازداشت کدام نهاد امنیتی قرار دارند، بسیار دشوار و گاه ناممکن می‌شود.
موارد متعددی شبیه به بازداشت‌ فعالان محیط زیستی وجود داشته است که وزارت اطلاعات پرونده را مطلقا امنیتی نمی‌دانسته اما اطلاعات سپاه آن را امنیتی و جاسوسی تشخیص داده و موجب شده که افراد سال‌های متوالی را در زندان سپری کنند، بی‌آنکه حتی جرم آنها اثبات شده باشد. در مجموع خامنه ای میداند سیستم باید خود را اماده اعتراضات مردمی و نیز درگیریهای ناشی از خروج خودش از صحنه بسازد.

مطالب مرتبط