آخرین خبرهای کوتاه تداوم چالش حجاب اجباری و مقاومت مدنی زنان در برابر حکومت

تداوم چالش حجاب اجباری و مقاومت مدنی زنان در برابر حکومت

چالش‌ها درباره‌ی موضوع حجاب اجباری همچنان ادامه دارد. در حالی که تذکر ها در این خصوص تداوم یافته و محدودیت‌هایی برای زنان بی‌حجاب ایجاد شده است، اما به نظر می‌رسد همانطور که پیش‌بینی می‌شد دیگر امکان بازگشت به وضعیت سابق و کنترل‌های گسترده برای حجاب وجود ندارد.
گرچه گزارش‌ها و اظهارنظرها حاکی از تلاش‌های حاکمیت و نیروی انتظامی برای برخورد با حجاب است، اما شواهد نشان می‌دهد تصمیمی برای سخت‌گیری درباره‌ی حجاب وجود ندارد.
روزنامه جوان که از روزنامه‌های تندرو اصولگرا است و متعلق به سپاه پاسداران است ودر این زمینه همواره سخت‌گیری‌های ویژه‌ای داشته است، در آخرین گزارشی که درباره‌ی حجاب منتشر کرده، خواستار ملایمت درباره‌ی حجاب شده و تاکید کرده است که اگر مردم بخواهند بر سر مسئله حجاب با یکدیگر درگیر شوند یا زیست مهربانانه را کنار بگذارند، همان چیزی اتفاق می‌افتد که رهبر انقلاب آن را انتظار دشمن می‌نامد. این روزنامه تاکید کرده است که نهی‌ازمنکر به‌عنوان وظیفه شرعی مردم، مراتب و ظرایفی دارد و به ‌معنای شکستن وحدت نیست.
این روزنامه همچنین تاکید کرده است که گرچه حجاب واجب شرعی و بی‌حجابی حرام شرعی و حرام سیاسی است، اما اگر بخشی از جامعه به سمت بی‌حجابی برود، نباید وحدت مردم و زیست مهربانانه آنان در کنار یکدیگر شکسته شود و به هرج‌ومرج و به‌هم‌ریختگی جامعه بینجامد. این روزنامه کشف حجاب را با سایر حرام‌های شرعی مانند شرب ‌خمر یا سرقت، اختلاس، رانت‌خواری و ظلم به همنوعان مقایسه و تاکید کرده است که همانگونه که در اینجا مردم نباید وحدت خود را بشکنند و با یکدیگر درگیر شوند، درباره‌ی حجاب هم نباید چنین برخوردی صورت گیرد.
در این خصوص به سخن رهبری در این خصوص اشاره شده که تاکید کرده است تذکر لسانی دهید و بگذرید. همچنین تاکید شده است وظایف حکومت بر عهده مردم نیست و حکومت خود می‌داند که باید چه کند.
بر خلاف این اظهارات گروههای اقلیتی از اصولگراهای تندرو چه در بخشهای نظارتی و چه در بخش غیر دولتی که فکر میکنند قیم مردم هستند به تذکر لسانی اکتفا نمی‌کنند و یا با اصرار خواستار حجاب بر سر کردن افراد بی‌حجاب می‌شوند و یا با توهین و بدزبانی زنان بی‌حجاب را متهم می‌کنند و به ‌آنها دشنام می‌دهند که زمینه‌ی درگیری بین زنان با‌حجاب و مقاومت زنان بی‌حجاب را فراهم می‌سازد. در یکی از آخرین نمونه ها حراست سالن همایش های دنیای آرزو در ساری، پس از تکرار متعدد تذکر حجاب به خانمی در سالن کنسرت سیروان خسروی، با واکنش این خانم رو به رو شده و پس از درگیری، نیروی خانم حراست سالن وسط سالن سیلی محکمی به صورت این خانم میزند و درگیری بالا می‌گیرد ولی سیروان بدون توجه به این اتفاق، مشغول ادامه اجراست. مردم به نشانه اعتراض سالن را ترک می‌کنند و شعار بی شرف بی شرف علیه سیروان و متصدی برگزاری برنامه و عوامل بومی حراستی سالن آغاز می‌شود. این خانم خواستار عذرخواهی در جمع است و کنسرت زیر یک ساعت تمام میشود. همچنین در تحولی دیگر مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران اعلام کرد که برای دو بازیگر زن پرونده قضایی تشکیل داده است. اقدامی که حقودانان ان را غیر قانونی نامیدند. این نهاد این دو بازیگر را پانته‌ا بهرام و کتایون ریاحی معرفی کرده است. پلیس تهران دلیل این موضوع را کشف حجاب در ملاءعام و انتشار تصاویر در فضای مجازی اعلام کرده است. طبق این گزارش پرونده این دو بازیگر به دادسرای ارشاد ارسال شده است. کتایون ریاحی که سال گذشته به خاطر برداشتن حجاب مدتی را بازداشت شده بود در تاریخ ۱۸ فروردین در مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد بدون حجاب اجباری حاضر شد. پانته‌آ بهرام نیز هفته گذشته در اکران آخرین قسمت سریال پوست شیر در سینما لوتوس نازی‌آباد تهران بدون حجاب اجباری حضور پیدا کرد.
از مجموع مجادلات مربوط به حجاب تاکنون دو زن طی این درگیری‌ها کشته و برخی مجروح شده‌اند و گرچه حکومت این درگیری‌ها را به حجاب مربوط نمی‌داند، اما شواهد حاکی از این است که عمدتا درگیری‌هایی که در روزهای اخیر بین مردم رخ می‌دهد ناشی از اعتراض گرو ههای تندرو نسبت به بی‌حجابی افراد است اما مقاومت زنان باعث شده که حکومت به عقب رانده شود. جمهوری اسلامی هم خود فهمیده که نمی تواند با زنان درگیر شود اما بخشهایی از روحانیت همچنان بر این موضوع اصرار میورزند و عملا توسط موج مخالفت زنان به عقب رانده میشوند.

خروج از نسخه موبایل