آخرین خبرهای کوتاه باز هم ادعای جدید امیرعبداللهیان درباره‌ی توافق ایران و آمریکا و تکذیبیه...

باز هم ادعای جدید امیرعبداللهیان درباره‌ی توافق ایران و آمریکا و تکذیبیه سریع آمریکا

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در مصاحبه‌ای مطبوعاتی، روز یکشنبه مجددا خبری را مطرح کرد که با تکذیب سریع امریکا روبرو شد وی مدعی شد تبادل پیام با طرف آمریکایی در مورد لغو تحریم‌ها جریان دارد و گفت در موضوع تبادل زندانیان موجود بین ایران و آمریکا نیز در روزهای اخیر به توافقی دست پیدا کردیم و اگر همه چیز از سوی آمریکایی‌ها خوب پیش برود، باید در کوتاه‌مدت شاهد تبادل زندانیان باشیم.وزیر امور خارجه‌ی ایران مدعی شد طرف آمریکایی در حال هماهنگی‌های فنی خودش قرار دارد.
مساله‌ی توافق ایران و امریکا بلافاصله توسط وزارت امور خارجه‌ی امریکا رد و تکذیب شد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا بلافاصله پس از اظهارات وزیر امور خارجه‌ی ایران خبر توافق با ایران در بحث تبادل زندانی ها را دروغ خواند و گفت این خبرها فقط بر رنج‌های خانواده‌های زندانی‌ها می‌افزاید.
وی افزود توافقی با ایران در بحث تبادل زندانی بدست نیامده و این اظهارات دروغ هستند.سخنگوی وزارت خارجه امریکا در عین حال تصریح کرد امریکا بی‌وقفه در حال فعالیت برای آزادی سه امریکایی بازداشت شده در ایران است.
با این حال ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مدعی شد که از ماه مارس سال گذشته میلادی از طریق یک واسطه توافق مکتوبی در خصوص تبادل زندانیان به امضا رسیده و نماینده معرفی شده رسمی آمریکا نیز آن را امضا نموده است. وی گفت طرف امریکایی به بهانه‌های مختلف تاکنون از اجرای این توافق سرباز زده است.
کنعانی همچنین گفت در هفته‌های اخیر هم تبادل پیام‌های غیرمستقیم برای به روز رسانی این توافق در جریان بوده است.
به نظر می‌رسد که اظهارات امیرعبداللهیان مانند همیشه نه مبتنی بر گفتگوهای صریح دیپلماتیک بلکه مبتنی بر تصورات و برداشت‌‌های غیرفنی وزارت امور خارجه‌ی ایران از گفتگوهایی است که باید به صورت فنی جریان داشته باشد. به نظر می‌رسد که وزارت امور خارجه‌ی ایران اراده برای گفتگو را با تحقق گفتگو یکسان می‌داند و همین که طرف ایرانی تصمیم گرفته در این خصوص نظرات خود و ایده‌های خود را مطرح کند، به تصور وزارت امور خارجه‌ی جمهوری اسلامی موضوع تمام‌شده و توافق‌شده است. اظهارات و روندهای مذاکرات مقامات جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که آنها اراده‌ی ایران برای انجام توافق را کافی می‌‌دانند و چون همیشه با گفتگوهای دیپلماتیک مخالفت کرده‌اند، تصور می‌کنند همین که اراده برای انجام آن داشته باشند برای توافق تقریبا کافی است و البته این خبر سازی برای کنترل بازار ارز است در همین حال بار دیگر و برای چندمین بار، اخباری در این خصوص منتشر شده است که ایران در قبال مبادله‌ی زندانیان امریکایی پول‌های بلوکه‌شده‌ی ایران در کره‌ی جنوبی را دریافت خواهد کرد. پیش از این گفته شده بود که ایران این دارایی‌ها را به صورت مواد غذایی دریافت خواهد کرد. این ادعاها و تکذیبها وجه وزیر خارجه جمهوری اسلامی را مخدوش و وی را به شکل یک چوپان دروغگو درآورده است .

خروج از نسخه موبایل