ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران بار دیگر روز پنجشنبه اعتراضات گسترده در ایران را که طی ۴ ماه گذشته اتفاق افتاد و وجوهی از آن همچنان ادامه دارد، اغتشاش خواند و ضمن اینکه آن را جنگی ترکیبی و تمام عیار علیه ملت و نظام دانست، گفت دشمنان به بهانه مسئله حجاب تهاجم عظیمی را علیه فرهنگ و باورهای مردم تدارک دیده بودند.وی مدعی شد این جنگ ترکیبی شکست خورده است.
این که جمهوری اسلامی و مسئولین آن با وجود پژوهشهایی که سالهاست انجام میشود این موضوع را تایید میکند که مردم ایران با حجاب اجباری مخالفند، همچنان اعتراض به حجاب اجباری را القای دشمنان میدانند و آن را بخشی از سناریوی دشمنان برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی نشان میدهد که با وجود این همه اصرار و گفتگو دربارهی الزامات یک جامعهی متعارف، هیچکدام از مقامهای جمهوری اسلامی ایران هنوز اعتقادی به ضروری تغییر در رفتارها و عملکردها و همچنین شیوهی حکمرانی به منظور حفظ ثبات در جامعه، ندارند.
به استناد این پژوهشها و نظرسنجیها، مخالفت با حجاب اجباری در جامعه حتی کسانی را هم که به حجاب باور دارند در بر میگیرد، و حتی آنها هم معتقدند که حجاب اجباری باید از جامعه برچیده شود.
ابراهیم رئیسی که این اظهارات را در شهرستان ری و در دیدار با علما، روحانیون و اساتید حوزه علمیه شهرستان ری ایراد میکرد، اظهار داشت تبلیغ دین و ارزشهای الهی همواره با مشکلات و سختیها مواجه بوده است.
رئيسی همچنین با اشاره به جایگاه دینی و قانونی حجاب در کشور از همه فعالان فرهنگی به ویژه روحانیون، رسانهها و نخبگان خواست برای تبیین این مقوله مهم دینی، فرهنگی و قانونی تمام قد وارد میدان شوند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با افتخار از صدور دستور توقف کامل سند ۲۰۳۰، به تمام دستگاههای اجرایی خبر داد و با اشاره به اینکه توقف اجرای سند ۲۰۳۰ با وجود تصویب در دولت قبل به دستگاهها ابلاغ نشده بود،اظهار داشت از اولین اقدامات دولت سیزدهم ابلاغ توقف اجرای این سند به دستگاههای اجرایی بوده است.
وی همچنین به سخنرانی خود در سازمان ملل اشاره کرد که در قبال این سند موضع گرفته و صراحتا اعلام کرده است که جمهوری اسلامی دارای سند تحول بنیادین است و قطعاً بر همان مبنا عمل خواهد کرد.
این اظهارات ابراهیم رئیسی نشان میدهد که وی حتی اطلاعی دربارهی محتوای سند ۲۰۳۰ ندارد و این را نمیداند که یکی از موضوعات محوری این سند، آموزش به دانشاموزان برای مقابله با تعرضها و تهاجمهای جنسی است که کودکان بیش از پیش با آن مواجهند و علیرغم ضرورت آن، آموزش و پرورش هیچ برنامهی منسجم و نظام يافتهای برای این نوع آموزش ندارد و دانش آموزان با وجود خلا آموزشی در این خصوص کاملا در مقابل تعرضهای جنسی در این دورههای سنی، آسیبپذیر و در معرض خطر هستند.
