صفحه نخستسر تیتر خبرهارهبر جمهوری اسلامی، تمجید از مهندسی اعتراضات و اشتباه محاسباتی خواندن اقدامات...

رهبر جمهوری اسلامی، تمجید از مهندسی اعتراضات و اشتباه محاسباتی خواندن اقدامات دولت های غربی

 

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که پیش از این و در روزهای آغاز اعتراضات در ایران، و آغاز جنبش مهسا با سکوت درباره‌ی آن به نوعی تلاش کرده بود تا کم‌اهمیتی این حرکت اعتراضی را نشان بدهد، حالا پس از گذشت نزدیک به ۴ ماه از این اعتراضات، مدعی شد که در شروع اعتراضات در دلش به نقشه های دشمنان احسنت گفته است. وی همچنین نقشه دشمن را نقشه‌ای جامع و برنامه‌ریزی شده دانست و البته مدعی شد که مردم و جوانان و مسئولان موجب شکست این نقشه شده‌اند و دشمنان را مایوس کرده‌اند. وی افزود راه مأیوس کردن بدخواهان از دشمنی، قوی شدن ایران است.
در خصوص ضرورت قوی‌تر شدن ایران کسی اختلاف نظری با علی خامنه‌ای ندارد. حتی براندازان با هدف تقویت و قوی‌تر شدن ایران خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی هستند و تاکید دارند که با وجود جمهوری اسلامی، امکانی هم برای قوی‌تر شدن ایران وجود ندارد. اما اختلاف نظر در راه‌های این قوی‌تر شدن و مختصات قوی‌تر شدن است که بین دوستداران ایران و علی خامنه‌ای تفاوت اساسی وجود دارد.
خامنه‌ای عمدتا قوی‌تر شدن را در جدایی از جهان و تقویت قدرت نظامی و ایجاد یک اقتصاد ایزوله‌ی داخلی می‌داند و مخالفان او معتقدند که ایران قوی مستلزم رابطه‌ی قوی با جهان و تقویت بنیه‌های اقتصادی طبق استانداردهای جهانی است، و با انزاوی از جهان و گسست پیوندهای اقتصادی، ایران به کشوری قدرتمند تبدیل نمی‌شود.
خامنه‌ای تاکید کرد در اعتراضات اخیر، نقشه دشمن، جامع اما محاسبه‌ی آن غلط بود.
وی با بیان این موضوع که دشمن همه عوامل لازم برای اخلال و تخریب در یک کشور را به کار انداخت، اعتراضات را به عامل اقتصادی ربط داد و با اشاره به اینکه مشکل اقتصادی در کشور وجود داشت و وضعیت اقتصادی کشور خوب نبود و نیست، گفت دشمن تلاش کرد که از این وضعیت حداکثر استفاده را ببرد.
فرافکنی اعتراضات به مشکل اقتصادی، کاری است که خامنه‌ای آگاهانه از آن استفاده می‌کند. او احتمالا به خوبی می‌داند که در این اعتراضات و ایجا این اعتراضات مساله‌ی اقتصادی نقش کلیدی و مهمی نداشت و شاید به عنوان زمینه‌ساز ایجاد نارضایتی در کل جامعه تاثیر داشته باشد،‌اما اعتراضات اخیر برای مطالبات اقتصادی شروع نشده و مطالبه‌ی اقتصادی هم نداشت و در تمامی اعتراض‌ها حتی یک بار شعار اقتصادی داده نشد.
خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش عامل امنیتی، نفوذ تیم‌های جاسوسی، غوغای ایران‌هراسی در دنیا به روش‌ها و شیوه‌های تبلیغاتی مختلف، همراه کردن بعضی عناصر داخلی با خودشان، تحریک انگیزه‌های قومی، مذهبی، سیاسی و شخصی، و تبلیغات فراگیر، از دیگر عواملی دانست که دشمنان برای ایجاد اخلال در کشور مدنظر قرار دادند.
خامنه‌ای در ادامه‌ سخنانش تصریح کرد وی به عنوان یک ناظر، در دل خود به مهندسی خوب دشمن آفرین گفته است. چون همه چیز را در جای خود و به اندازه فراهم کرده بود، اما با وجود این نقشه که در کشورهایی نیز اثرگذار است، در ایران موفق به سرنگونی نشدند.
وی افزود دشمنان تصور می‌کردند که ملت ایران به علت مشکلات اقتصادی با نقشه براندازی و تجزیه‌طلبی آنها همراهی خواهد کرد. خامنه‌ای افزود دشمنان فکر می‌کردند که با فحاشی و بددهنی و اهانت‌های گوناگون می‌توانند مسئولان کشور را منفعل و از میدان خارج کنند و تصور می‌کردند با وسوسه و هیاهو می‌توانند مسئولان سطح بالای کشور را دچار اختلاف‌نظر کنند.
خامنه‌ای تصریح کرد ۴۰ سال است که از هر طریقی علیه جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند اما چون محاسباتشان غلط بوده و است تا کنون شکست خورده و در آینده هم شکست خواهند خورد.
به گفته‌ی تحلیلگران اجتماعی تقریبا تمامی این اظهارنظرها نادرست است. این اعتراضات هرگز رنگ قومی به خود نگرفت و با وجودی که حاکمیت تلاش زیادی کرد که این اعتراضات را قومی نشان دهد، اما هیچ صبغه‌ای از قومیتی شدن در این اعتراضات وجود نداشت. بسیاری از افراد و جوان‌‌ها در این اعتراضات شرکت داشتند که هیچ ارتباطی با تیم‌های جاسوسی ندارند.
گرچه جمهوری اسلامی با متصل کردن همه‌ی اعتراضات به تیم‌های جاسوسی و امنیتی کردن اعتراضات، در تلاش است تا با غیرسیاسی جلوه دادن اعتراضات و امنیتی کردن آنها، به راحتی بتواند آنها را سرکوب کند.

مطالب مرتبط