صفحه نخستسر تیتر خبرهاتداوم تظاهرات شبانه، تهدیدهای وزیر کشور و تداوم واکنش های بین المللی...

تداوم تظاهرات شبانه، تهدیدهای وزیر کشور و تداوم واکنش های بین المللی به تظاهرات و اعدام ها

 

تظاهرات شبانه که اکنون جز وهویت زندگی ایرانیان درآمده شب گذشته نیز در تهران و کرج ادامه داشت و در چند منطقه در سطح شهر تهران تظاهرات ادامه یافت. مناطق اکباتان، چیتگر و نیز تهرانپارس و شهرک غرب علیرغم سرمای فراوان شاهد تظاهرات شبانه مردم از ساختمانهایشان بود . در این میان نگرانی از اعدام قریب‌الوقوع محمد قبادلو در زندان رجایی‌شهر کرج باعث اعلام فراخوانهایی برای تجمع در مقابل زندان کرج درامده است. در این میان گفته شده که حکم اعدام متهم دیگر محمد بروغنی متوقف شده و روند اعاده دادرسی وی مورد پذیرش قرار گرفته است. خبرها همچنین حاکی از استقرار یگان‌های ویژه در اطراف زندان رجایی‌شهر کرج در بامداد پنجشنبه برای مقابله با معرضین می باشد .
در این میان عفو بین الملل هشدار داد و از جمهوری اسلامی ایران خواست فوراً اعدام‌های مرتبط با اعتراضات سراسری را متوقف کند. این نهاد بین المللی در مورد محمد قبادلو گفته است او پس از برگزاری دادگاهی نمایشی به ریاست قاضی صلواتی ، مجبور شد که تحت شکنجه اعتراف کند که نیروهای سرکوبگر را با خودرو زیر گرفته است. وی متهم به قتل یک مأمور پلیس و مجروح کردن پنج مأمور دیگر به علت زیر گرفتن ماموران یگان ویژه است قاضی صلواتی دو وکیل پیشنهادی قبادلو را نپذیرفت و وکیل تسخیری او را هم از دسترسی به پرونده و مدارک مورد ادعای دادگاه محروم کرد وی به روایت خانواده اش به بیماری دو قطبی مبتلاست.
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز در بیانیه‌ای گفت چهار نفری که در پی شرکت در اعتراضات اخیر طی یک ماه گذشته و پس از محاکمه‌های سریع اعدام شدند، از حداقل تضمین‌های محاکمه عادلانه و روند عادلانه برخوردار نبودند. او گفت برخورداری متهمان از این موارد، قانون بین‌المللی حقوق بشری است که جمهوری اسلامی ایران ملزم به اجرای آن است.چون میثاق بین المللی حقوق بشر را امضا کرده است . وی تاکید کرد که سوءاستفاده از روش‌های کیفری برای مجازات افرادی که از حقوق اولیه‌شان مانند شرکت‌کنندگان در تظاهرات یا سازمان‌دهی تظاهرات استفاده کرده‌اند به منزله قتل حکومتی و اقدامی غیرقانونی است. هم جنین به دنبال بیهوش شدن کتایون ریاحی بازیگر زن سینما در جلسه دادگاهش خانه سینما گفت روز گذشته جلسه رسیدگی به اتهامات انتسابی به کتایون ریاحی بوده و خانه سینما مدت‌ها پیش از مقامات قضایی درخواست حضور یک نماینده در جلسات محاکمه اعضا خود را داشته که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.در جلسه رسیدگی که ازان فیلمبرداری می شده پس از قرائت اتهامات، وی دچار افت شدید فشار خون شده و توسط اورژانس سریعا به مرکز درمانی منتقل شده و جلسه رسیدگی با حضور وکلای ایشان ادامه یافته است که حال عمومی وی بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده است. اما در یک تحول بزرگ فرهنگی جایزه معتبر سیمون دبووار نویسنده فقیدفرانسوی در سال ۲۰۲۳ در قدردانی از مبارزه و خیزش زنان ایران در جنبش زن، زندگی، آزادی، به زنان ایران اختصاص داده‌شد. در جریان مراسم، پس از پخش ویدئوهایی از مبارزات زنان و مردان ایران، رئیس هیأت داوران، سیلوی دو بووآر، دخترخوانده سیمون د بووآر، از اهمیت انقلاب کنونی ایران و نقش زنان در آن گفت.
سیمون د بووار، فیلسوف و نویسنده فمنیست فرانسوی که آثاری بسیار و مشهور از او برجا مانده، در سال ۱۹۸۶ درگذشت.همچنین اعلام شد که بر حسب شرایط حاکم بر ایران، امکان حضور نماینده‌ای از داخل کشور برای دریافت جایزه در این مراسم وجود نداشت ولی این جایزه در آینده با اتخاذ تدبیری به ایران گسیل خواهد شد.
در این میان احمد وحیدی، وزیر کشور که مدیریتش در این حادثه فاجعه بار بوده است در سخنانی بار دیگر معترضان را مانند همیشه تهدید کرد و گفت آنها جزای اعمال خود را خواهند دید و افزود اغتشاشگران در این فتنه حجم عظیمی را به میدان آوردند ولی با شکست روبرو شدند وی افزود جمهوری اسلامی بدون واهمه و توسل به خون‌های پاک شهدا جلو خواهد رفت.
در چهار ماه گذشته،که درجمهوری اسلامی صدها تظاهرات علیه حکومت برگزار شد و مردم خواستار تغییر جمهوری اسلامی بودند و تاکنون نیز صدها نفر کشته وهزاران نفر زندانی شدند .احمد وحیدی از جمله افرادی بود که برخلاف بسیاری از مقامات ولی مانند خامنه ای معتقد به مقابله با مشت اهنین با معترضان است و عدم انعطاف وی در پرونده قتل مهسا امینی و عدم عذر خواهی و اطلاع رسانی شفاف در گام نخست همان جرقه اصلی تظاهرات را کلید زد. اکنون هم مدیریت وی میتواند موج جرقه تطاهرات بعدی راکلید بزند.

مطالب مرتبط