سر تیتر خبرها راه اندازی مجدد ماشین اعدام نظام ، تظاهرات مردم و واکنش های...

راه اندازی مجدد ماشین اعدام نظام ، تظاهرات مردم و واکنش های بین المللی

در سالگرد سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین یک روز پس از اعدام دو جوان دستگیرشده در کرج گروههای زیادی از مردم در تهران و برخی شهرها در استانه چهار ماه تظاهرات بی وقفه مجددا به خیابان امدند و علیه حکومت جمهوری اسلامی و رهبر آن خامنه ای شعار سر دادند.
در تهران در مناطق خیابان انقلاب، صادقیه، ستارخان، شریعتی، باغ فردوس و اکباتان و همچنین در شهرهای قزوین، اصفهان ، بندر عباس، کرج ، بندر انزلی و سنندج مردم شعارهای تندی علیه حکومت سر دادند. در خیابان انقلاب تهران و در شهر بندر انزلی و اصفهان و بندر عباس ماموران با مردم درگیرشدند و عده ای نیز دستگیرشدند. در سنندج روز یکشنبه بازاریان سنندج نیز در اعتراض به اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دست به اعتصاب زدند. همچنین در روزهای گذشته روند دستگیری و بازداشت خبرنگاران و فعالین مدنی از سوی دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی تشدید شده و همچنان تلاش‌ها برای سرکوب و ایجاد رعب و هراس بیشتر از سوی مقام‌های حکومتی ادامه دارد. در همین راستا هم چنین در اصفهان سه نفر از معترضان محکوم به اعدام شدند. همچنین گزارشها از مقابل زندان رجایی‌شهر نشان می‌دهد که در فاصله کوتاهی پس از انتشار خبر احتمال اجرای حکم محمد بروغنی و محمد قبادلو توسط والدینشان جمعیت گسترده‌ای از مردم بامداد امروزدوشنبه در اطراف زندان حاضر شدند و شعار‌هایی در نفی اعدام انها سردادند. مادر محمد قبادلو که در این تجمع حضور داشت بار دیگر تاکید کرد فرزند او بی گناه است و پسرش را به قتل کسی متهم کرده‌اند که در یک جای دیگر کشته شده است. بنا بر گزارشها ماموران تمام خیابانهای منتهی به زندان را مسدود کرده اند هنوز مشخص نیست که این اعدامها صورت گرفته باشد. هر چند در پرند کرج که گفته بودند اعدام صورت خواهد گرفت این اقدام هنوزانجام نشده است محمد قبادلو ۲۲ ساله، به جرم قتل یک مامور و مجروح کردن پنج نفر دیگر توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی رئیس شعبه پانزده دادگاه انقلاب به محاربه و اعدام محکوم شده است. پدر او پیشتر با رد این اتهامات گفته بود من هشت سال جنگیدم و جانباز شیمیایی موجی اعصاب و روان شدم. پسرم مریضی دو قطبی دارد که دلیلش جانبازی من است؛ پسرم را اعدام نکنید.
همچنن در پی اجرای حکم اعدام محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی که در ارتباط با پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان، به دار آویخته شدند، علاوه بر اینکه بسیاری ازنخبگان فرهنگی و سیاسی به ان واکنش نشان دادند. چهرهای ورزشی و هنری و بسیاری از مردم نیز در افکار عمومی از این اقدام ابراز انزجار کردند .متهمان به اعدام تمام اتهاماتشان تحت شکنجه صورت گرفت و حتی اجازه انتخاب وکیل نداشتند و نه حتی اجازه دادند با خانواده هایشان ملاقات کنند. این اقدام به قدری در افکار عمومی واکنش ایجاد کرد که حتی مهدی طارمی فوتبالیست تیم ملی هم که در جام جهانی نماد محافظه کاری بود و میگفت من سیاسی نیستم علیه اعدامها در صفحه اینستاگرامش این اقدام را محکوم کرد . سیاستمدارمحافظه کاری در میان اصلاح طلبان چون شکوری راد نیز اقدام قوه قضاییه را محکوم کرد و روایت حکم قضایی را قابل باور ندانسته است وی میگوید اصل ماجرا توطیه بوده است و غرض ترساندن است و اما بنزین روی اتش است . اما در این میان شاهزاده رضا پهلوی پیام قدرتمندی در محکومیت این اقدام صادر کرد و گفت جمهوری اسلامی از زمان پیدایش، در چهل و چهار سال، بهترین و درخشان‌ترین، شجاع‌ترین و وطن‌پرست‌ترین ایرانیان را هدف قرار داده است. وی افزود رژیم اشغالگر و نامشروع خامنه‌ای به دنبال زنده ماندن از طریق جنایت‌های فجیعی است که امید دارد اراده مردم ایران برای سرنگونی آن را بشکند. این رژیم باید بداند که هر بار که جان یک ایرانی بی‌گناه را می‌گیرد، تنها عزم ما را برای باز پس گرفتن ایران و بازسازی آن، قوی‌تر می‌کند. وی افزود آن روز نزدیک است روزی که ایران بر جمهوری اسلامی چیره شود و خامنه ای و همدستانش به خاطر جنایات فراوانشان محاکمه شوند.
همچنین در ادامۀ واکنش های جهانی اتحادیۀ اروپا و وزرای خارجۀ کشورهای آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، هلند و آلمان، نسبت به این دو اعدام اخیر واکنش نشان دادند و خواستار توقف فوری صدور و اجرای حکم اعدام علیه معترضان در ایران شدند. آنهاهمچنین از افزایش فشارها و تحریمها به دولت تهران به دلیل سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات در ایران خبر داده‌اند.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت: این اعدام ها بخشی از برنامه کلیدی رژیم ایران برای سرکوب اعتراضات است.ما به همراه شرکایمان به تلاش برای پاسخگو کردن حکومت ایران در برابر این سرکوب بی‌رحمانه، ادامه می‌دهیم.
همزمان، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز گفت از اعدام دو جوان ایرانی دیگر به دست رژیم ایران پس از محاکمۀ ساختگی آن‌ها، وحشت‌زده شده ام.
این اعدام‌ها باید متوقف شوند. ملانی جولی وزیر خارجه کانادا نیز در توییتی نوشت: جان دو انسان دیگر به‌خاطر اعدام‌های بی‌معنی به دست رژیم ایران، از دست رفت. جیمز کلورلی وزیر امور خارجۀ بریتانیا،نیز گفت اعدام این دونفرتوسط رژیم ایران نفرت‌انگیز است و رژیم ایران باید فورا به خشونت علیه مردم خود پایان دهد.
اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیه ای، از مقام‌های ایران خواست که احکام اعدام صادر شده برای معترضان را فوراً لغو کنند. در این بیانیه ، اتحادیۀ اروپا ضمن محکوم کردن اعدام، از جمهوری اسلامی خواسته است تا به تعهدات خود در میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی پایبند بماند و تحت هر شرایطی به حقوق بنیادین مردم از جمله آزادی بیان و تجمعات مسالمت‌آمیز احترام بگذارد. اتحادیه اروپا گفت چهارمین بسته تحریم‌های حقوق بشری علیه رژیم ایران برای بررسی در نشست آینده اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی است
اما در تحولی دیگر حسن جعفری راد کارگردان سینمای مستند، روزنامه نگار و منتقد سینما، که در جریان اعتراضات اخیر دستگیر و به تازگی از بازداشت آزاد شده بود، صبح روز یکشنبه در منزل خود در کرج درگذشت. هوشنگ گلمکانی مدیر ماهنامۀ فیلم، که سردبیر وی بوده است دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کرده است احتمالا فشار و شکنجه های روحی زندان دلیل خودکشی وی بوده است.
جمهوری اسلامی که قصد داشت به قصد ارعاب مردم و جلوگیری از اعتراضات مردم در سالگرد هواپیمای اوکراینی سیاست ارعاب را پیش بگیرد انتظار نداشت با واکنش گسترده در افکار عمومی و خیابان روبرو شود . اکنون سیاست ارعاب نقش بر آب شده است . و تبعات داخلی و بین المللی این کار گردنش را گرفته است. در این میان علیرغم واکنشهای گسترده بین المللی که تاکنون سابقه نداشته است برخی معتقدند اعدام‌های بی‌محابای روزهای اخیر گواهی‌ست بر این ادعا که جمهوری اسلامی طوری رفتار می‌کند که واکنش جهانیان برایش کوچک‌ترین اهمیتی ندارد..سازمان ملل متحد با در پیش گرفتن سازوکارهای بی‌سابقه‌ای در صدد در تنگنا قرار دادن جمهوری اسلامی به خاطر نقض حقوق بشر است.اما این تصور در بین مقامات کشور وجود دارد که مخالفت غربی‌ها هیچ خطری برای موجودیت نظام ندارد. در حالیکه برخلاف دفعات گذشته این تصور واهی و اشتباه محاسباتی حکومت میتواند زنگ پایانی برای سیستم باشد و نظام بین المللی برمبنای حقوق بشر و مساله هسته ای، اقدام دسته جمعی علیه جمهوری اسلامی انجام دهد.

خروج از نسخه موبایل