سر تیتر خبرها نخستین قرارداد استخراج نفتی چین و دولت طالبان

نخستین قرارداد استخراج نفتی چین و دولت طالبان

به گزارش خبرگزاری رویترز چین که پس از خروج عجولانه ایالات متحده آمریکا از افغانستان تلاش‌های خود را برای دستیابی به ذخایر معدنی و انرژی این کشور به گونه چشمگیری افزایش داده است، نخستین قرارداد استخراج نفت افغانستان را روز پنج‌شنبه پنجم ژانویه ، با گروه طالبان به امضا رساند. ارزش این قرارداد نفتی از سوی چین و مقامات طالبان ۵۴۰ میلیون دلار عنوان شده است. پکن با امضای قرارداد اخیر تلاش دارد به ذخایر معدنی و انرژی این کشور دست یابد و حضور خود را در افغانستان گسترش دهد.افزون بر اظهارات مقامات گروه طالبان، وانگ یو، سفیر چین در کابل هم در مراسم امضای قرارداد اخیر در جمع خبرنگاران گفت که این کشور در استخراج معادن نفت افغانستان امکانات و همچنین تجربه لازم را در اختیار دارد.
سفیر چین در کابل در ادامه امضای قرارداد حوزه نفت آمودریا را برای دو کشور اتفاق‌ مهمی توصیف و تاکید کرد که این قرارداد در همکاری‌های دوجانبه میان گروه طالبان و چین نقش مهمی خواهد داشت. در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان اعلام کرد که امضای این قرارداد ۲۵ ساله با شرکت چینی موسوم به شرکت نفت و گاز آسیای مرکزی در سین کیانگ در افغانستان موجب ایجاد شغل خواهد شد.
وی افزود گروه طالبان در قرارداد به امضا رسیده با چین در مرحله ابتدایی ۲۰ درصد سهم خواهد داشت و این سهم در آینده ممکن است سه برابر شود.
خبر امضای قرارداد استخراج نفت استان‌های سر‌پل، جوزجان و فاریاب میان گروه طالبان و چین در حالی منتشر می‌شود که ارزش منابع معدنی و انرژی افغانستان بیش از یک تریلیون دلار تخمین زده شده است.

خروج از نسخه موبایل