صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهتلاش های چین برای سرکوب معترضان

تلاش های چین برای سرکوب معترضان

 

به گزارش رویترز مقامات چینی در تلاش برای سرکوب تظاهرات گسترده مردمی علیه سیاست خشن کرونایی دولت که اقتدار رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ را به چالش کشیده فضای امنیتی را تشدید کرده و خیابان‌های شهر را به تسخیر ماموران درآورده‌اند. ودر مواردی خیابانها بسته شده و برخی مخالفان دستگیرشدند . ومطبوعات حمله شدیدی علیه معترضان را اغاز کرده اند. ماموران پلیس چین که برای خنثی کردن تظاهرات و جلوگیری از افزایش معترضین خیابان‌های شهرهای بزرگ را پر کرده‌اند، معترضان بالقوه و احتمالی را از خیابان‌ها رانده و حتی تلفن‌های مردم را برای یافتن رسانه‌های اجتماعی خارجی و اپلیکیشن‌های ارتباطی بازرسی می‌کنند. ناظران معتقدند که دولت‌های محلی احتمالاً نشانه‌هایی درباره کاهش سختگیری‌های قرنطینه‌ای نمایش خواهند داد. اما با توجه به ظرفیت سیستم مراقبت بهداشتی چین، عملکرد یا کارآمدی واکسن‌های چینی و میزان واکسیناسیون سالمندان بعید است که سیاست صفر کووید به این زودی به پایان برسد.
اعتراضات چینی‌ها از روز آخر هفته گذشته در حداقل ۱۴ شهر مختلف، از شانگهای تا گوانگژو، علیه اقدامات شدید پکن در زمینه مقابله با همه‌گیری کرونا آغاز شد؛ با این که برخی از تظاهرکنندگان هم خواسته‌های دیگری داشتند و حتی برخی خواستار کناره‌گیری شی نیز بودند. معترضانی که در سراسر کشور با استفاده نمادین از کاغذهای سفید بدون استفاده از کلمات و سخنان انتقادی اعتراض نمادین خود به سانسور را به نمایش گذاشتند.
این اعتراضات که یکی از معدود تظاهرات اعتراضی سال‌های اخیر علیه حکومت چین است، پس از آتش‌سوزی مرگبار آپارتمانی در شهر ارومچی سین‌کیانگ در روز پنج‌شنبه آغاز شد که به مرگ حداقل ده نفر انجامید. سین‌کیانگ ماه‌هاست که تا حد زیادی قرنطینه کامل شده است و این تراژدی این ظن را برانگیخت که احتمالا قوانین سخت قرنطینه مانع از رسیدن آتش‌نشانان برای مقابله با آتش‌سوزی و دستیابی قربانیان به کمک‌های ایمنی شده است.

مطالب مرتبط