آخرین خبرهای کوتاه تغییر دولت در عراق

تغییر دولت در عراق

به گزارش رسانه ها با تایید پارلمان عراق دولت پیشنهادی محمد شیاع السودانی توانست رای اعتماد پارلمان عراق را کسب کند، که حضور برخی از وزرا از جمله نوری المالکی وزیر نفت عراق قطعا میتواند مساله ساز شود. مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر پیشین این کشور در سخنانی به هنگام تحویل دولت گفت من در حالی امروز با شما صحبت می‌کنم که امانت ملی در رهبری عراق را به برادرم محمد شیاع السودانی تسلیم می‌کنم وبه همه گروه‌های سیاسی توصیه می‌کنم از تلاش‌های دولت جدید در مسیر ثبات، توسعه و دفاع از دموکراسی و حقوق بشر حمایت کنند و انجام‌دهندگان این ماموریت بزرگ را در معرض اتهام‌زنی، فشارها و باج‌خواهی‌ها قرار ندهند.وی گفت: ما ذخایر ارزی را با ۴۹ میلیارد دلار تحویل گرفتیم و اکنون ذخایر ارزی‌مان به ۸۵ میلیارد دلار رسیده و ذخایر طلای کشور از ۹۵ تُن به ۱۳۴ تُن افزایش یافته است همچنین زمانی که ما دولت را تحویل گرفتیم، خزانه تقریبا حالی بود و در پرداخت حقوق کارمندان با مشکل مواجه بودیم اما امروز خزانه کشور پر است و در انتظار قانون بودجه‌ای مسئولانه و درست برای صرف منابع در ساخت کشور و سرمایه‌گذاری در شهروندان عراقی است.
الکاظمی درباره پرونده امنیتی گفت: ما در حالی دولت را تحویل می‌دهیم که اوضاع امنیتی منسجم و همراه با آرامش است و هسته‌های تروریسم نابود شده و نیروهای مختلف امنیتی از لحاظ تجهیزات و تسلیح و آموزش تقویت شده‌اند؛ امری که منجر به ارتقای رده‌بندی جهانی ارتش عراق از ۵۷ به ۳۴ شد و دولت جدید باید به حمایت از ارتش و دستگاه‌های امنیتی و حفظ آرامش اجتماعی ادامه دهد.
وی گفت: این دولت به مسئولیت خود در برگزاری انتخابات عادلانه و سالم و مورد تقدیر در سطح داخلی و جهانی عمل کرد هر چند برخی اتهامات ظالمانه‌ و دروغ‌هایی به ما نسبت دادند در صورتی که ما در این انتخابات به خاطر صیانت از سلامت آن شرکت نکردیم و از همه تلاش‌ها برای تشکیل دولت طبق قانون اساسی حمایت کرده و قدرت به شکل مسالمت آمیز تقدیم نخست وزیر منتخب کردیم. به نظر میرسد دولت جدید با توجه به عدم حضور جناح مقتدی صدر در کابینه با بحرانهای زیادی روبرو شود.

خروج از نسخه موبایل