صفحه نخستسر تیتر خبرهاعقب نشینی روسیه از برخی تصرفاتش در اوکراین و تهدید به...

عقب نشینی روسیه از برخی تصرفاتش در اوکراین و تهدید به استفاده از بمب اتمی تاکتیکی

 

به گزارش رویترز اولین شکست نیروهای روسیه در شرق اوکراین هویدا شد و نشانه ضعف دولت روسیه است . وزارت دفاع روسیه عقب‌نشینی از شهر لیمان در استان دونتسک را رسما اعلام کرد. اوکراین از دو روز پیش از محاصره بیش از ۵ هزار سرباز و نظامی روس در این شهر خبر داد.این نخستین ضد حمله موفق ارتش اوکراین در دونتسک و یک روز پس از الحاق رسمی چهار منطقه اشغالی اوکراین به روسیه به شمار می‌رود.
به‌ گفته مقام‌های نظامی روسیه دست‌کم ۵ هزار سرباز روس در لیمان و حومه سنگر گرفته بودند. ارتش اوکراین از اواسط بهار گذشته از لاک دفاعی خارج شده و موضعی تهاجمی در جبهه‌های اشغالی شرق گرفته است. موفقیت‌های این کشور در میدان نبرد در حالی ادامه دارد که ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا با رد الحاق سرزمین‌های اشغالی به روسیه، کمک‌های نظامی به کی‌کیف را بیش از پیش افزایش داده اند و حاضر به عقب‌نشینی در برابر مسکو به‌دلیل بحران انرژی نیستند.
در این میان رمضان قدیروف، رئیس جمهور جمهوری خودمختار چچن و متحد سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، همزمان با پیشروی ارتش اوکراین و عقب‌نشینی نظامیان روس از شهر لیمان گفت که مسکو باید استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی را مد نظر قرار دهد.
قدیروف به دنبال شکست بزرگ ارتش روسیه در میدان نبرد، فرماندهان ارشد روس را به دلیل ناکامی‌هایشان به شدت مورد انتقاد قرار داد و در پیامی گفت به نظرم، باید اقدامات بسیار جدی‌تری صورت گیرد؛ از اعلام حکومت نظامی در مناطق مرزی تا استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی.تسلیحات اتمی تاکتیکی در مقایسه با بمب‌ها و موشک‌های اتمی بسیار ویرانگر، تسلیحاتی هستند با قدرت انفجاری و تخریب نسبتا کمتر. روسیه بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان از جمله تسلیحات اتمی تاکتیکی را در اختیار دارد که برای استقرار در برابر ارتش‌های متخاصم طراحی شده‌اند.
مقامات ارشد روسیه و خود شخص ولادیمیر پوتین اوکراین و متحدان غربی کی‌یف را تهدید کرده‌اند که مسکو در استفاده از تسلیحات اتمی با هدف محافظت از چهار استان اشغالی دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا اوکراین که روسیه روز جمعه سی سپتامبر رسما ضمیمه خاک خود کرد، تردید به خود راه نخواهد داد.
همچنین در این میان به نوشته خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی وزارت دفاع فرانسه در پاسخ به درخواست برای اظهارنظر درباره گزارش فروش سلاح تسلیحات توپخانه‌ای به اوکراین گفت، در ضمن حمایت پاریس از کی‌یف، جزئیات این برنامه قرار نیست اطلاع‌رسانی شود.، سه کشور فرانسه، دانمارک و اوکراین به طور اصولی با برنامه تحویل این تسلیحات توپخانه‌ای به اوکراین موافقت کرده‌اند اما مذاکرات فنی مرتبط با آن در دست انجام است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر بر سر این موضوع با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ومته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک مذاکره کرده است.
به نوشته رویترز، پاریس تا کنون ۱۸ عدد سلاح توپخانه قیصر را که تولید شرکت تسلیحات سازی فرانسوی نکستر هستند، تحویل کی‌ِیف داده است. فرانسه این کمک تسلیحاتی به اوکراین را با برداشت از انبار تسلیحات ارتش خودش انجام داده است. در ای میان شرکت انی ایتالیا اعلام کرد که به خاطر عدم امکان انتقال گاز به ایتالیا از طریق اتریش صادرات گاز روسیه به این کشور متوقف می‌شود.
انی طی بیانیه‌ای گفته که گاز پروم روسیه اعلام کرده است؛ امکان تأمین گاز درخواست‌شده از سوی ایتالیا وجود ندارد؛ چراکه امکان انتقال گاز از خط لوله عبوری از اتریش فعلا وجود ندارد. به همین دلیل صادرات گاز روسیه به ایتالیا از طریق ایستگاه تارویزیو به صفر رسیده است.انی اعلام کرده البته هر زمان که جریان گاز روسیه به ایتالیا آغاز شود در این باره اطلاع‌رسانی خواهد کرد.
گازپروم طی بیانیه‌ای اعلام کرده که در اواخر ماه سپتامبر قوانین جدیدی در اتریش به اجرا درآمده که امکان انتقال گاز روسیه از خاک این کشور به ایتالیا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معلق کرده است.
گازپروم می‌گوید: در تلاش است تا با همکاری طرف ایتالیایی راه حلی برای این مشکل پیدا کند. هنوز شرکت اپراتور توزیع گاز اتریش در این باره اظهارنظری نکرده است.
از ماه فوریه سهم واردات گاز از روسیه در ایتالیا نسبت به کل گاز وارداتی این کشور از ۴۰ درصد به ۱۸ درصد در شرایط کنونی کاهش یافته است.

مطالب مرتبط