صفحه نخستسر تیتر خبرهادرگیری های جدید میان چین و تایوان و حمایت شدید کره شمالی...

درگیری های جدید میان چین و تایوان و حمایت شدید کره شمالی از چین

 

به گزارش رویترز ارتش چین امروز دوشنبه از ادامه رزمایش بزرگ و بی‌سابقه‌ خود در آب‌های نزدیک به تایوان خبر داد.رزمایش‌شبانه‌روزی ارتش چین که از روز پنج‌شنبه در اطراف جزیره آغاز شده، قرار بود تا ظهر یک‌شنبه ادامه داشته باشد. این رزمایش‌ در آب‌های نزدیک به تایوان در پاسخ به سفر جنجالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره انجام می‌شود.مقام‌های ارشد نظامی چین اعلام کردند که ارتش آزادیبخش خلق چین به انجام تمرین‌های نظامی مشترک دریایی و هوایی در اطراف تایوان با تمرکز بر قابلیت‌های حمله دریایی و زیردریایی ادامه می‌دهد.
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که هواپیماها و کشتی‌های جنگی چینی را روز دوشنبه در اطراف جزیره شناسایی کرده است.و گفته که کشتی های نظامی چین و تایوان روز یک‌شنبه رودرروی یکدیگر قرار گرفتند.و دست‌ کم ده کشتی‌ جنگی چین و تایوان از خط میانه که دو طرف را از هم جدا می‌کند، عبور کردند و رو در روی هم قرار گرفتند. ولی به رغم این رویارویی، دو طرف تلاش می‌کنند خویشتن‌داری نشان دهند.
این وزارتخانه گفته چندین کشتی نظامی، هواپیما و پهپاد چینی در حال شبیه‌سازی حمله به این منطقه هستند‌. و تایوان تاکید کرد که هواپیماها و کشتی‌هایی را برای واکنش مناسب به این اقدام چین، آماده کرده است.
تسنگ چانگ، نخست‌وزیر تایوان روز یک‌شنبه گفت که چین متکبرانه از رزمایش برای برهم زدن صلح و راه‌اندازی یک کارزار جنگ روانی علیه این جزیره استفاده کرده است.وی با محکوم کردن دشمنان خارجی که سعی دارند از طریق حملات سایبری روحیه مردم تایوان را تضعیف کنند، از چین خواست دست از قدرت‌نمایی نظامی بردارد.آمریکا نیزرزمایش چین را تحریک‌آمیز و غیرمسئولانه» توصیف کرده که می‌تواند خطر اشتباه محاسباتی را افزایش دهد. در مقابل، وانگ یی، وزیر خارجه چین که به بنگلادش سفر کرده، روز یک‌شنبه گفت که تایوان بخشی از چین است نه آمریکا. چین در برابر انتقادها از رزمایش بزرگ نیروهای نظامی‌ خود، اعلام کرد که روابطش با تایوان یک موضوع داخلی است و حق دارد در صورت لزوم با زور جزیره را تحت کنترل خود درآورد. تایوان ادعاهای چین مبنی بر مالکیت این کشور بر این جزیره را رد می‌کند
سفر اخیر نانسی پلوسی به تایوان و دیدار وی با مقامات این جزیره، خشم چین را برانگیخت. چین که حاکمیت جزیره ۲۳ میلیونی تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند، به شدت از سفر پلوسی به این جزیره ابراز خشم کرد و با پرتاب آزمایشی موشک‌های بالیستیک به آن پاسخ داد.
دولت پکن همچنین با احضار سفیر آمریکا اعتراض شدید خود را به نماینده واشنگتن اعلام کرد و نسبت به پیامدهای بسیار جدی این اقدام بسیار شوک‌آور هشدار داد.
در این میان کره شمالی نیز ضمن انتقاد شدید از سفر نانسی پلوسی به یکی از روستا‌های مرز بین دو کره، وی را بدترین ویرانگر صلح بین‌المللی خواند. پیونگ‌یانگ همچنین نانسی پلوسی را به تحریک احساسات ضد کره شمالی متهم کرد.
کره شمالی همچنین هشدار داد نانسی پلوسی سخت در اشتباه است اگر فکر می‌کند که می تواند بدون عواقب در شبه‌جزیره کره تردد کند. ایالات متحده آمریکا باید بهای سنگینی را برای تمام مشکلاتی که در هر نقطه ایجاد کرده است، بپردازد.

مطالب مرتبط