صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهنارضایتی گسترده کارگران از وضعیت حقوق و دستمزدشان

نارضایتی گسترده کارگران از وضعیت حقوق و دستمزدشان

 

در ادامه اعتراضات کارگری در ایران روزچهارشنبه کارگران کارخانه کاغذ پارس در هفت‌تپه، و کارکنان شرکت توزیع برق لرستان در خرم‌آباد در اعتراض به بی‌اعتنایی مسئولان به مطالبات صنفی خود خبر داد.
روز چهارشنبه جمعی از نیروهای شرکت توزیع برق استان لرستان در مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان روشن شدن وضعیت استخدامی خود شدند.
طی ماه‌های گذشته نقاط مختلف ایران صحنه برگزاری تجمعاتی اعتراضی کارگران و کارکنان شاغل و بازنشسته اصناف مختلف و سایر اقشار جامعه بوده است.
این تجمعات در مواردی با سرکوب و بازداشت معترضان توسط ماموران حکومتی همراه بوده است.
در حالی که بسیاری از مشاغل دولتی مانند معلمان، کارمندان قوه‌ی قضائیه و .. با برگزاری تجمعات و اعتراضات خواستار افزایش حقوق خود شده بودند، حوزه‌ی کارگری و مشاغل آزاد نه تنها از این افزایش حقوق بهره‌ای نمی‌برند بلکه ناگزیر از تحمل آسیب‌های ناشی از آن نیز هستند. داوود اخوان یکی از فعالان کارگری، با اشاره به اینکه کارفرمایان حتی نسبت به پرداخت دستمزدهای ۶ و هفت میلیون تومان نیز مقاومت می کنند و حاضر به پرداخت آن نیستند،‌ تاکید کرده است که بنا بر سبد حداقل معیشت کارگری، دستمزد کارگران باید حداقل ۹
داوود اخوان، که نماینده کارگران در هیات حل اختلاف اداره کار تهران نیز هست،‌ ضمن اشاره به سخنان خامنه‌ای در خصوص ضرورت حفظ سطح معیشت مردم، تاکید کرده است که با توجه به وضعیت تورم خوراک، پوشاک و مسکن و سایر اقلام حساس، عدم پرداخت این مبلغ به عنوان حداقل لازم برای معیشت موجب بحران‌ برای کارگران خواهد شد.
وی در عین حال عدم پرداخت دستمزد مناسب برای کارگران جوان و مجرد را نیز ‌آسیب‌زا دانسته و تصریح کرده است که عدم توانایی جوانان برای تشکیل خانواده به دلایل اقتصادی، موجب آسیب‌پذیری اخلاقی جامعه نیز خواهد شد.
این اظهارات در حالی عنوان می‌شود که بسیاری از کارشناسان شرایط سال آینده را با توجه به تورم و وضعیت نابسامان اقتصادی حتی در صورت تحقق برجام بسیار شکننده توصیف می‌کنند و تاکید دارند که حتی بهبود دستمزدها در سال آینده هم قادر به پوشش دادن میزان تورم و آسیب‌پذیری اقتصادی مردم نخواهد بود. بنا بر برخی گزارش‌ها حتی افزایش ۵۰ درصدی دستمزدها به خصوص در حوزه‌ی کارگری در سال آینده تنها قادر خواهد بود که بخشی از کیفیت زندگی دشوار در شرایط فعلی را برای مردم حفظ کند و قادر به بهبود شرایط زندگی مردم نخواهد بود.

مطالب مرتبط