خانه آخرین خبرهای کوتاه روحانی و پیشنهادهای غیر عملی اداره کشور توسط احزاب

روحانی و پیشنهادهای غیر عملی اداره کشور توسط احزاب

0

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز دوشنبه در دیدار با تعدادی از فعالان و نخبگان سیاسی در کشور ضمن اشاره و قدردانی از همگرایی و همدلی ایجاد شده بین مردم، جناح ها و دستگاه‌های مختلف در پی شیوع کرونا در کشور، اظهار داشت ای همدلی یادآور دوران انقلاب اسلامی و جنگ بود.اظهارات حسن روحانی در خصوص دیدار با فعالان حزبی و سیاسی در کشور و قدردانی وی ازهمدلی مردم پس از شیوع کرونا پس از آن صورت می‌گیرد که محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران این همدلی بین مردم را فرصتی بی‌نظیر برای حاکمیت دانست و از نظام و دولت خواست تا از این فرصت برای تقویت و تداوم همدلی در جامعه در دیگر سطوح نیز استفاده کند.

رئیس جمهور در ادامه‌ی اظهاراتش موفقیت‌های به دست‌آمده توسط وزارت بهداشت در خصوص مقابله با کرونا را تحت تاثیر حمایت از رهبری دانست و اظهار داشت اگز حمایت وی از دولت و ستاد مقابله با کرونا نبود قطعا امکان دستیابی به موقعیت کنونی ممکن نبود.

مشخص نیست که روحانی از کدام حمایت رهبر از اقدامات ستاد دفاع می‌کند وی حتی در پرداخت یک میلیارد یورو ذخیره‌ی ارزی برای حمایت از مردم به خاطر آسیب‌های ناشی از کرونا نزدیک به دو هفته تعلل کرد و در نهایت هم تایید برداشت از صندوق ارزی به منظور حمایت از کرونا درست یک روز پس از آنکه دولت اعلام کرد کسب و کارها باید به حالت باز گردند، و جریان تولید به منظور دستیابی به جهش تولید از سر گرفته شود، این شائبه را ایجاد کرد که رهبر شرط موافقت با برداشت از صندوق ذخیره‌ی ارزی را بازگشت کسب و کارها به وضعیت عادی عنوان کرده است.

آیت الله خامنه‌ای پس از شیوع کرونا در بالاترین سطح از مراقبت قرار گرفته است و حتی محل استقرار وی برای تصویربرداری تلویزیونی نیز محل سابق نیست و وی در دو ماه اخیر در مکانی کاملا ایزوله اقدام به انتشار تصاویر و سخنرانی‌های خود کرده است و در همان حال که بارها بر ضرورت از سر گیری تولید در کشور تاکید داشته است، ‌خود وی در بالاتری سطح محدودیت و قرنطینه از هرگونه جنبنده‌ای دور نگه داشته شده است.

در عین حال اظهارات حسن روحانی در خصوص حمایت رهبر از دولت و تصمیمات ستاد مقابله با کرونا در حالی عنوان می‌شود که وی بارها این بیماری را ساخته ی دست دشمنان دانسته و حتی میزان مرگ و میر ناشی از آن را در مقایسه با رخدادهایی مانند تصادفات، جنگ و جنگ جهانی بسیار ناچیز توصیف کرده بود. وی حتی در اخری اقدام با ارسال نامه ای دو پهلو به وزیر بهداشت در خصوص بازگشایی مساجد در این قدر و همچنین بازگشایی مدارس به منظور برگزاری نماز جماعت، وزارت بهداشت و ستلد ملی مقابله با کرونا را مجبور کرد اقدام به بازگشایی اماکن مذهبی که در بالاتری سطح ریسک‌پذیری قرار دارند بشود.

به نظر می‌رسد که تنها دلیل حمایت رهبر از ستاد مقابله با کرونا از نظر حسن روحانی، تاکید خامنه‌ای بر ضرورت و لازم‌الاجرا بودن دستورات ستاد است که توسط رهبراعلام شد و حسن روحانی با این اظهارات در واقع به این موضوع اشاره می‌کند که اگر رهبر بر ضرورت اجرای دستورات ستاد و لازم‌الاجرا بودن دستورات ستاد تاکید نمی‌کرد، هیچ دستگاه و نهادی در کشور به دستورات ستاد در خصوص محدودیت‌های اعلام‌شده توسط ستاد عمل نمی‌کرد و به ویژه امکان تعطیلی و توقف فعالیت‌های نهادهای مذهبی وجود نمی‌داشت.
آنچه حسن روحانی از آن به عنوان حمایت‌های رهبر جمهوری اسلامی قدردانی می‌کند، نقاط کور و نقاط تضادجمهوریت در نظام جمهوری اسلامی است که حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور باید از چنین شرایطی شده باشد که جمهوریت از اقتدار کافی در کشور برخوردار نیست، نه اینکه از آن خشنود باشد و به خاطرش از رهبر ایران قدردانی کند.

وی همچنین در بخشی از اظهاراتش به بالابودن سرمایه‌ی اجتماعی در کشور اشاره کردو اظهار داشت حمایت مردم نشان داد که سرمایه‌ی اجتماعی بالایی در کشور وجود دارد و مردم در روزهای خطر از هم حمایت و با هم همراهی می‌کنند.

حسن روحانی همچنین به حمایت دولت از بورس اشاره کرد و اظهار داشت با حمایت‌هایی که دولت انجام خواهد داد، تحولات بسیار بزگر‌تری در بورس رخ خواهد داد و بازار سرمایه روق بسیار بیشتری خواهد یافت. رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تاکید وی بر توسعه‌ی احزاب اظهار داشت کشور باید برای آینده به دنبال حزب باشد. وی تاکید کرد اگر نظام می‌خواهد پایدار بماند، باید دو سه حزب اصلی در کشور وجود داشته باشند و به صورت متناوب کشور را ادامه کنند.

اظهارات حسن روحانی در خصوص ضرورت تقویت احزاب در کشور در حالی عنوان می‌شود که جمهوری اسلامی ساختار خود را بر مقابله و مقاومت در مقابل شکل‌گیری احزاب قرار داده است و احزابی هم که به شکل صوری در کشور وجود دارند، بیشتر از جهت لابی برای دریافت و توزیع شغل‌های دولتی فعالیت حزبی و سیاسی دارند و از نظر فعالیت‌های شاخص حزبی به معنی نفوذ در حوزه‌ی عمومی نه اقتدار چندانی دارند و نه امکان فعالیت در این خصوص را دارند. هرگونه فعالیت حزبی در دو دهه‌ی اخیر توسط نظام جمهوری اسلامی محدود شده و امکان نفوذ احزاب در حوزه‌ی عمومی به کلی از احزاب سلب شده و تنها برخی فعالیت‌های کم‌خطر و صوری توسط احزاب امکان ظهور دارند و جمهوری اسلامی تاکنون بارها ثابت کرده است که توان تحمل نظام چندحزبی و شنیده شدن صداهای مختلف را در کشور ندارد. و حتی جناح اصلاحات که احزاب زیادی را در خود دارد، با وجود بارها تاکید بر پایبندی خود به اصل نظام، حتی در انتخابات نیز امکان معرفی کاندیداهای موردنظر خود را ندارند.