صفحه نخستسر تیتر خبرهابالا گرفتن بحران دریای سرخ، عدم توجه حوثی ها به هشدارهای آمریکا...

بالا گرفتن بحران دریای سرخ، عدم توجه حوثی ها به هشدارهای آمریکا و افزایش مقابله آمریکا

 

حوثی‌ها از مدت‌ها پیش، در واکنش به جنگ غزه، یک سری حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ انجام داده‌اند که شرکت‌های بزرگ کشتیرانی را مجبور کرده‌ کشتی‌های خود را از این آبراه دور کنند و اغلب آنها را به مسیر بسیار دورتری از سمت آفریقا بفرستند. این خطر اختلالات زنجیره تامین را افزایش می‌دهد که می تواند اقتصاد شکننده جهانی را تضعیف کند.و علیرغم هشدارهای امریکا حوثی ها به این اقدام ادامه دادند. در همین رابطه امروز ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام اعلام کرد حوثی‌ها شب گدشته نه ژانویه، در حمله‌ای پیچیده‌، خطوط کشتیرانی بین‌المللی و دهها کشتی تجاری در حال تردد را هدف قرار دادند. بنا به این گزارش هجده پهپاد، دو موشک کروز ضد کشتی و یک موشک بالستیک ضد کشتی توسط نیروهای ائتلاف سرنگون شدند.
به این ترتیب حوثی‌های یمن یکی از بزرگترین حملات موشکی و پهپادی خود را تا به امروز به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ انجام دادند که واکنش پنج کشتی جنگی ایالات متحده و بریتانیا در منطقه حیاتی برای تجارت جهانی را در پی داشت.
این حمله تنها یک روز پس از آن رخ داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در سفری به خاورمیانه، به حوثی‌ها درباره عواقب تداوم حملات به کشتی‌ها هشدار داد.
سنتکام گفت که در حمله پیچیده سه‌شنبه شب هیچ آسیبی به کشتی‌های تجاری گزارش نشده است. سنتکام افزود، این بیست و ششمین حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ از ۱۹ نوامبر بود. سی‌ان‌بی‌سی به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که حدود ۵۰ کشتی تجاری در منطقه حملات بودند. ایالات متحده که گروهی از کشورها را برای کمک به تقویت امنیت در دریای سرخ گرد هم آورده است، تا کنون حملات علیه اهداف حوثی‌ها در یمن را تا حدودی به دلیل نگرانی از بدتر شدن بحران منطقه متوقف کرده است. برخی کشورها از جمله قطر مخالف حمله سنگین به حوثی هاهستند . هر چند هزینه این منطق قطر در حال افزایش است. و امروز صحبت از ترس از یک جنگ گسترده تر در خاورمیانه است، اما حقیقت این است که جنگ از قبل آغاز شده و اکنون به لبنان، یمن، ایران، دریای سرخ و دریای عرب سرازیر شده است.
در این میان وزیر دفاع انگلیس شامگاه سه شنبه از اعزام یک ناو جنگی به دریای سرخ خبر داد و ماموریت آن را مقابله با جنبش انصارالله یمن عنوان کرد. گرنت شپس اعلام کرد کشتی اچ ام اس ریچموند به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای مقابله با حملات انصارالله به سمت دریای سرخ در حال حرکت است.
تنش‌ها بر سر جنگ اسرائیل و حماس همچنان در حال افزایش است و این نگرانی را ایجاد کرده است که درگیری ممکن است در سراسر منطقه گسترش یابد. اسرائیل علاوه بر عملیات خود در غزه، با نیروهای حزب‌الله در جنوب لبنان نیز درگیر شده است. ترور یکی از فرماندهان حزب الله در روز گذشته و حمله متقابل موشکی حزب الله بحران میان دو کشور را به نقطه غیر قابل عبوری میتواند نزدیک بسازد.
اما در این میان جمهوری اسلامی چه در مورد لبنان و چه در مورد دریای سرخ ، هدف اصلی و بعدی قدرتهای بزرگ منطقه ای در خواهد امد. امریکاو بریتانیا و فرانسه رسما جمهوری اسلامی را متهم کرده اند که پشت سرحمله حوثی ها قرار دارد.
در این میان عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلای با انتقاد از تلاش آمریکا برای تصویب قطعنامه علیه یمن به بهانه دفاع از امنیت دریای سرخ، ضمن تاکید بر اهمیت امنیت دریانوردی بین المللی، خاطر نشان کرد؛ تحولات دریای سرخ با غزه و رفتار آمریکا و رژیم اسراییل در قبال فلسطین ارتباط دارد و در طرح چنین قطعنامه ای، بیشتر یک زمینه سازی برای حضور بیشتر نظامی آمریکایی ها در منطقه و دریای سرخ است. این نوع دفاعها کاملا نشاندهنده حمایت جمهوری اسلامی از حوثی ها است.
جمهوری اسلامی با این اقدام و این حمایتها کاملا مملکت را با بحرانهای اقتصادی و امنیتی مواجه میسازد و توجه ندارد که چه خسارتهایی گسترده ای به کشور وارد خواهد کرد.

مطالب مرتبط