صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهمحسن رضایی و مواضع فضایی درباره اولویت میدان بر مذاکره

محسن رضایی و مواضع فضایی درباره اولویت میدان بر مذاکره

 

محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، ضمن انتقاد از انجام مذاکره با غرب ، مدعی شد بعد از صفویه ملت ایران هرگاه خواسته که قبل از میدان و با مذاکره وارد شود شکست خورده است وی بار دیگر طبق روال سخنان‌ معمول و فضایی خود از حملات نظامی و برخورد نظامی دفاع کرد و‌مذاکره را مورد انتقاد قرار داد. وی قاسم سلیمانی را فرزند میدان و دیپلماسی ایران خطاب کرد و‌گفت او به عنوان فرزند میدان ثابت کرد باید اول اقتدار داشت تا بتوان مذاکره کرد. رضایی همچنین مدعی شد این که امروز گفته می‌شود موضوعات غرب آسیا بدون ایران قابل حل نیست، به دلیل همین اقتدار است.
رضایی که این سخنان را در مراسم ولادت حضرت فاطمه زهرا و در چهارمین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی عنوان می‌کرد، به فعالیت‌های فرماندهان نظامی ایران در میدان و‌چه در داخل و چه در خارج از کشور اشاره کرد و ضمن موفق خواندن این اقدامات گفت این سپاهیان جوان نظیر قاسم‌سلیمانی و متوسلیان، در ابتدای انقلاب با تشکیل تیپ‌ها از نقطه صفر، توانستند غائله ۵ استان در آشوب کشور را ختم ‌کنند و بعد در ادامه در جنگ و حتی در لبنان نقش آفرینی کردند و توانستند مقدمات اخراج اسراییل از این منطقه را فراهم ‌کنند. وی افزود این اقدامات بعدا موجب تشکیل حزب الله شد و همچنین محور مقاومت را ایجاد کرد.
رضایی در ادامه گفت اسرائیل و حامیانش غزه را موضوعی ساده می‌پنداشتند‌ و تصور می‌کردند که می‌توانند منطقه را پاکسازی کنند اما به همت فعالیت های امثال سلیمانی در میدان، محور مقاومتی در منطقه شکل گرفته است که دیگر مساله غزه فقط ختم به فلسطین نمی شود و در حال حاضر عراق، لبنان، سوریه و یمن هم شعله ور شده اند و ۸۰ درصد تجارت جهان در دریای سرخ دچار اخلال شده است.
محسن رضایی پیش از این هم با دفاع از حمله به نیروهای خارجی و به ویژه امریکایی مستقر در خلیج فارس، همواره به صراحت اعلام کرده که راه خشونت و درگیری را به مذاکره ترجیح می‌دهد.
رضایی پیش از این حتی گفته بود در ازای دستگیری نیروهای امریکایی جمهوری اسلامی می‌تواند در ازای آزادی آنها فدیه دریافت کند.
از ابندای شروع درگیری‌ها در غزه هم، با وجودی که جمهوری اسلامی، خامنه‌ای و‌دیگر مقامات جمهوری اسلامی بارها به صراحت گفته‌اند که به دنبال ورود به این جنگ نیستند، رضایی بارها از احتمال کشیدن شدن شدن ایران به جنگ صحبت کرده و گفته است احتمالا جنگ در منطقه گسترش خواهد یافت و ایران هم درگیر جنگ خواهد شد.
به گفته برخی کارشناسان و‌تحلیلگران منافع افراد به مانند محسن رضایی در این است که آتش جنگ همواره روشن بماند تا بتوانند از آن برای کسب مشروعیت برای حضور خود استفاده کنند و‌از فضای ناامن نظامی برای تشدید احساس ضرورت جامعه به نفع خود استفاده کنند.
مذاکره چه از نظر اقتصادی و چه از نظر سیاسی به نفع بسیاری از دست اندرکاران جمهوری اسلامی نیست و با عادی شدن روابط اقتصادی که در پی مذاکره رخ می‌دهد، منافع اقتصادی این گروه‌ها هم که به خاطر تحریم‌از آن سود می برند به خطر می‌افتد و‌به همین دلیل با مذاکره مخالف هستند و‌به تبع آن از میدان و درگیری دفاع می‌کنند.

مطالب مرتبط