صفحه نخستآخرین خبرهای کوتاهغارت صندوق توسعه ملی

غارت صندوق توسعه ملی

 

در حالیکه قرار بوده که صندوق توسعه ملی که در زمان ریاست جمهوری خاتمی تاسیس شده بود جهت سرمایه گذاریهای صنعتی و درازمدت مصرف شود در طول این مدت دولت احمدیی نژاد و رییسی عمده منابع آن را برای هزینه های جاری مصرف کردند و یا نهادهای زیر نظر رهبری از ان بهره بردند. در حالیکه در دولت روحانی برای مقابله با کورونا خامنه ای به زور با هزینه کرد یک میلیارد دلار موافقت کرد در همین رابطه ، رئیس هیئت عامل صندوق توسعۀ ملی، مهدی غضنفری، اعلام کرد که این صندوق آماده است که در میادین نفتی کشور سرمایه‌گذاری کند و اطمینان دارد که این اقدام به کنترل قیمت ارز کمک می‌کند.
مهدی غضنفری موجودی این صندوق را در دوازده سال گذشته ۱۷۵ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود که حدود صد میلیارد دلار از این موجودی تاکنون برداشت شده است.
مهدی غضنفری رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی از آمادگی این صندوق برای سرمایه‌گذاری در میادین نفتی خبر داد و گفت بر این باور است که این اقدام می‌تواند به کنترل قیمت ارز کمک کند.
غضنفری گفت وقتی ذخایر در زیرزمین قرار دارند، ارزش افزوده‌ای در پی نخواهند داشت اما اگر بتوانیم ذخایر زیرزمینی را استخراج کنیم و بفروشیم و منابع حاصل از آن را در صندوق حفظ کنیم، دستمایه‌ای برای سرمایه‌گذاری‌های بعدی صندوق می‌شود و بعد از چند سال ارزش آن دو یا چند برابرخواهد شد.
تاکید بر سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در حالی است که به گفته او، دولت‌ها حدود ۱۰۰ میلیارد دلار از مجموع دارایی ۱۷۵ میلیارد دلاری که صندوق توسعه ملی در خلال ۱۲ سال گذشته دریافت کرده را برداشت کرده‌اند و فقط حدود ۲۵ میلیارد دلار از ۱۰۰ میلیارد دلار مذکور توسط زیرمجموعه وزارت نفت برای سرمایه‌گذاری برداشت شده است.
وی افزود: با شرایطی که این روزها برای بازار فروش نفت وجود دارد، بعید است که دولت قادر باشد به زودی بدهی خود و همچنین دولت‌های قبل را بازپرداخت کند، به همین دلیل لازم است که این طلب به شیوه‌های مختلف تهاتر شود.
رئیس صندوق توسعه ملی پیشنهاد کرد همه درآمدهای نفتی در اختیار این صندوق گذاشته شود تا صندوق سرمایه‌گذاری کرده و منابع حاصل از سودی که کسب کرده را در اختیار دولت قرار دهد. او اما تاکید کرد که با این پیشنهاد در عمل موافقت نشد.
دستورهای رهبر جمهوری اسلامی برای اختصاص منابع این صندوق به نهادهای زیر نظر خودش از جمله صدا و سیما تماما غیز قانونی است. در این میان ستاد اجرایی فرمان امام نیز دهها میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت کرده که صورتحساب انها هیچگاه منتشر نشده است.

مطالب مرتبط