صفحه نخستسر تیتر خبرهاطالبان، آزادسازی دو آمریکایی و محروم ساختن زنان از حضور در دانشگاه

طالبان، آزادسازی دو آمریکایی و محروم ساختن زنان از حضور در دانشگاه

 

در روز سه شنبه دو اقدام طالبان خبر ساز شد نخست مقامات امریکایی سه شنبه گفتند طالبان دو امریکایی بازداشتی را رها کردند و آنها به طرف قطر پرواز کردند.
به سی‌ان‌ان گزارش داد یکی از این دو ایور شیرر، فیلمساز است که با همکار افغانش در حالی بازداشت شدند که از محل کشته شدن ایمن الظواهری فیلم‌برداری می‌کردند.
به گزارش سی ان ان شهروند افغان را فیض‌الله فیض‌بخش اعلام کرده ولی هویت امریکایی دیگر را بنا به درخواست خانواده‌اش فاش نکرده است.
مقامات امریکایی هیچ توضیحی در مورد اینکه این دو امریکایی با چه شرطی رها شده‌اند، ندادند. تام وست، نماینده امریکا برای افغانستان از رهایی آنان استقبال کرد.
یک مقام ارشد دیگر امریکایی نیز به سی‌ان‌ان گفت ایالات متحده از رهایی دو شهروند خود در افغانستان استقبال می‌کند. خوشحالیم که آنها بزودی به خانواده‌های شان می پیوندند. وی افزود امریکا تعامل خود با طالبان را به خاطر حفظ منافع ایالات متحده ادامه خواهد داد.
همچنین روز سه شنبه وزارت تحصیلات عالی طالبان اعلام کرده است که تحصیل زنان تعلیق شده است.در این بیانیه گفته شده است که تصمیم تعلیق تحصیل زنان براساس نظر کابینه‌ی طالبان گرفته شده است.
طالبان رفتن دختران به مدرسه را فرهنگ خارجی خوانده و گفته که این فرهنگ توسط امان‌الله‌خان وارد کشور شده است.طالبان پس از دست‌یافتن به قدرت دروازه‌های مدارس را به‌روی دختران بالاتر از کلاس ششم بستند.
در این میان شماری از زنان در کابل امروز چهارشنبه در اعتراض به بسته شدن دانشگاه‌ها به روی دختران توسط طالبان تجمع خیابانی برگزار کردند.
این زنان که در مقابل دانشگاه کابل و یک دانشگاه خصوصی گردهم امدند، می‌گویند که طالبان مانع تظاهرات انان شده و تلفن‌هان معترضان را نیز جمع کرده‌اند. در این میان تام وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، تصمیم طالبان مبنی‌ بر بستن دانشگاه‌ها به روی دختران را غیرقابل دفاع خواند و گفت ما با این سیاست‌ها شدیداً مخالفت می کنیم وی افزود او نگران دخترانی است به دنبال تحصیل، حمایت از خانواده‌های‌شان و تحقق رویاهای خود هستند.

مطالب مرتبط