پرسش ها در مورد توقف مذاکرات احیا برجام و توجیهات علی باقری

در حالی که شرایط توافق بین ایران و امریکا و همچنین توافق با کشورهای اروپایی همچنان مبهم است و برخی گزارش‌‌ها حاکی از احتمال توقف مذاکرات است، و ادامه‌ی تحریم‌ها شرایط معیشتی مردم را به سختی دشوار کرده است و به افزایش چند برابری هزینه‌ی زندگی مردم در کمتر از یک هفته منجر شده است، علی باقری مذاکره‌کننده‌ی ارشد جمهوری اسلامی ایران در وین، اظهار داشت دیگر کشورهای تحت تحریم به‌ دنبال دریافت دانش خنثی‌سازی تحریم‌ها از ایران هستند.
به نظر می‌رسد که اشاره‌ی علی باقری به روسیه است که با تشدید تحریم‌ها توسط امریکا، برخی مقام‌های این کشور در هفته‌های اخیر با اشاره به تحریم‌های جمهوری اسلامی، گفته بودند که امکان پشت سر گذاشتن تحریم‌های امریکا وجود دارد.
علی باقری که این اظهارات را صبح روز یکشنبه در بازدید از از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی عنوان می‌کرد، اظهار داشت سیاست راهبردی خنثی‌سازی تحریم در کنار ابتکار هوشمندانه رفع تحریم، ترفند دشمن در متوقف‌سازی قطار توسعه همه‌جانبه کشور را ناکام گذاشته است.
وی اظهار داشت اراده راسخ و توانمندی متخصصان صنعت انرژی ایران برای دور زدن تحریم‌ها، و مقابله ایران با تحریم‌های فلج‌کننده اوباما و همچنین دستیابی به دانش برای خنثی‌سازی تحریم برای رویارویی با فشار حداکثری ترامپ، از جمله عواملی است که موجب شده تا دیگر کشورهای تحت تحریم هم به‌ دنبال دریافت دانش خنثی‌سازی تحریم از ایران باشند.معاون سیاسی وزارت امور خارجه همچنین اظهار داشت که توان خنثی‌سازی تحریم‌ها موجب شده تا قدرت بازدارندگی در برابر تحریم‌های ظالمانه شکل بگیرد. علی باقری البته در برابر پرسش این موضوع که نیاز صد میلیارد دلاری کشور برای سرمایه گذاری در بخش انرژی چگونه میتوان بدون برجام آن را انجام داد سکوت اختیار کرد.
این ادعاها در خصوص شکست تحریم‌ها و همچنین خنثی‌سازی تحریم‌ها در حالی توسط مقام‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان می‌شود که فشار تحریم‌هاست که در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی ایران را به پای میز مذاکره کشانده است. ضمن اینکه فشار تحریم‌ها به افزایش چند صد درصدی قیمت کالاها و خدمات در ایران منجر شد و شرایط اقتصادی بسیار دشواری را هم برای مردم و هم برای دولت ایجاد کرده است.